Hlavní obsah

Jaký tým uloví do svých řad fenomenálního Manninga?

nfl.cz

Colts propustili po neúspěšné sezóně, kterou zakončili s bilancí 2-14, viceředitele Billa Poliana, generálního manažera Chrise Poliana a hlavního trenéra Jima Caldwella. Colts budou mít v letošním draftu právo první volby a s velkou pravděpodobností si do svého týmu vyberou quarterbacka stanfordské university – Andrewa Lucka, o kterém mnozí odborníci tvrdí, že se stane novou superstar NFL. Otázka, kterou si klade každý fanoušek NFL a především příznivci Indianopolis Colts, zní: Co má v plánu Jim Irsay s Peytonem Manningem?

Foto: gettyimages.com

Budoucnost Peytona Manninga je nejistá

Článek

Peyton Manning podstoupil v srpnu operaci krku a celou letošní sezónu sledoval pouze z lavičky. „Momentálně se nenacházím v prostředí dobrém pro léčení,“ řekl Manning v exkluzivním rozhovoru pro deník Indianopolis Star. „Mírně řečeno, v našem klubu v tuto chvíli nepanuje nejlepší nálada. Nikdo neví, co má čekat. Nepoznávám naši budovu. Vše se kompletně změnilo.“

„Je zima, sněží, naše budova je úplně prázdná a krom toho vidím trenéry, jak vyklízí kanceláře. Tohle je zkrátka součást fotbalu, ale je to něco, s čím se nemusím moc často potýkat. Jsem tu však každý den a vidím to na vlastní oči. Každý teď každého hodnotí a já nejsem výjimka. Teď není nejlepší situace,“ řekl Manning.

„Je smutné, že spousta z těch, kteří už tu dnes nejsou, byli součástí velkých vítězství. Tohle je tak náhlé. Jejich klíče nepasovaly druhý den do zámku. Dalo se to vyřešit nějak jinak? Nevím. To se těžko řekne, všichni tito lidé odchází. A já budu možná další. Kdo ví?“

Manning dále indianapoliskému deníku prozradil, že mu nový generální manažer – Ryan Grigson – minulý týden řekl, že majitel Colts – Jim Irsay – rozhodne o tom, zda i nadále zůstane hráčem Colts. Manning dále řekl, že schůzku s Irsayem zatím neabsolvoval, ale že k ní určitě v nejbližší době dojde.

Čtyřnásobný nejužitečnější hráč ligy vyjádřil své přání zůstat v týmu Colts, ale ví, že toto rozhodnutí nezáleží pouze na něm. Manning vyvrátil jakékoliv spekulace, které se nedávno objevily na sociální síti Twitter, o tom, že hodlá ukončit kariéru.

„Nechci se zúčastnit nějaké fanouškovské kampaně proti majiteli, ale myslím si, že je jasné, že chci v Indianopolisu strávit celou svou kariéru. Hrát tady je privilegium. Miluju fanoušky, kteří z našeho stadiónu udělali pro soupeře jedno z nejtěžších míst, kde se dá hrát. Fanoušci chodí na zápasy v našich dresech více než kdekoliv jinde. Bylo skvělé, že jsem mohl být toho všeho součástí,“ řekl Manning

„Ale vím, jak to funguje. Vím, jak složitá rozhodnutí musí být udělána. Je zde osobní a obchodní stránka věci a my musíme tyhle dvě stránky od sebe rozdělit. Viděl jsem, jak odcházejí jiní hráči, a to bylo osobní. Investoval jsem do tohoto města mnoho. Žijeme tu, věnovali jsme spoustu času a peněz do této komunity a našeho kostela, a to se nikdy nezmění. Nic to nemůže změnit.“

„Cokoliv se má stát, stane se. Nemůžu nic předpovídat, protože Jim a já si spolu sedneme, a on mi řekne, jak na tom jsem, a já pak poznám, jakým směrem se chce dát. Momentálně to skutečně netuším,“ dodal jeden z nejlepších quarterbacků v NFL.

Irsay několikrát zopakoval, že nikoliv Manningův plat, ale jeho zdravotní stav bude mít hlavní vliv na rozhodnutí Colts o jeho budoucnosti. Svůj postoj k celé situaci potvrdil i ve svém posledním příspěvku na Twitteru.

„I kdybych znal Manningův zdravotní stav loni, stále bych číslu 18 zaplatil 26 miliónů dolarů. Vůbec toho nelituji.“

Manning, který denně navštěvuje týmové rehabilitační centrum, kde si léčí svůj krk, řekl, že viděl z prvního místa změny, které se v týmu náhle udály. „Je to škoda, chtěl bych všem těmto lidem poděkovat, jelikož byli součástí mnoha skvělých vítězství… Vše se událo tak náhle,“ dodal Manning.

Reklama