Hlavní obsah

Payton Manning bude možná muset ukončit profesionální kariéru!

Kromě všech diskuzí týkajících se toho, zda bude Peyton Manning hrát příští rok za Indianopolis Colts, nebo se jej majitel Jim Irsay rozhodne propustit a Colts tak v následujících letech povede do boje letošní jednička draftu Andrew Luck, visí ve vzduchu daleko podstatnější otázka, než za který tým bude jeden z nejlepších quarterbacků v historii NFL nastupovat. A to: bude Peyton Manning ještě někdy hrát fotbal? Dva lidé, kteří dobře znají Manninga i jeho momentální zdravotní stav, si myslí, že nikoliv.

Foto: gettyimages.com

Manningova rehabilitace zatím neprobíhá podle plánu

Článek

Podle dvou anonymních zdrojů, jež jsou dobře seznámeny s průběhem rehabilitace Manningova poraněného krku, se nervy v Manningově paži neregenerují tak rychle, jak se předpokládalo, a co je horší, jeho současný zdravotní stav se nezlepšuje natolik, aby naznačoval tomu, že bude ještě někdy hrát. Operované obratle v jeho krku se vyléčily podle plánu a Manning začal v prosinci minulého roku lehce házet, ale od té doby se rychlost jeho hodů nezlepšila, a oba nejmenování lidé se obávají, že už nikdy nebude hrát.

Dva ligoví doktoři, kteří mají zkušenosti s operacemi krční páteře, se nechali slyšet, že může trvat klidně i rok, než bude Manning vědět, zda se bude moci vrátit zpět na fotbalové hřiště. Oba doktoři se shodli na tom, že pokud se Manning rozhodne znovu hrát, bude to pro něj obrovské riziko. Manninga se však k případnému vyjádření nepodařilo zastihnout.

Majitel Colts Jim Irsay v pondělí oznámil, že se nebude během superbowlového týdne k situaci kolem zdravotního stavu Manninga vyjadřovat, přesto dodal: „Nejsou známy případy quarterbacků, kteří si tímto prošli.“

Irsay chce Manninga i Lucka

Jimu Irsayovi nakonec možná nezbude nic jiného, než nechat Manninga jít. Přestože se někteří lidé v poslední době snažili situaci vykreslit tak, že se Irsay chce Manninga zbavit, a po nevydařené sezóně, kterou Colts zakončili s bilancí 2:14, se soustředit na přestavbu týmu. Tohle však nebyl před několika měsíci Irsayův záměr. Majitel Colts se v říjnu nechal slyšet, že optimální situace by byla, kdyby si mohl ponechat v týmu oba – Manninga i letošní jedničku draftu Andrewa Lucka.

„Hráči jako jsou oni, se rodí jednou za život,“ řekl Irsay o Manningovi a Luckovi 10. října na schůzi majitelů NFL klubů. „I kdyby to mělo znamenat, že bude tři nebo čtyři roky sedět na lavičce, tak jej vezmeme… Vidíte, co Green Bay udělali s Brettem Favrem a Aaronem Rodgersem? My chceme udělat to samé,“ dodal Irsay.

„Pokud se vše konstantně zlepšuje, je to OK, přestože to znamená, že jeden týden zvedáte 10 liber, další 15 liber a další 20 liber, je to v pořádku,“ řekl doktor, který sice Manninga neviděl, ale za svou kariéru provedl již několik podobných operací krční páteře. „Když se to nedaří, je to problém. Tím myslím, že pacientům, kteří tohle podstoupili, říkám, že může trvat až rok, než zjistíte, kolik síly získáte zpět.“

 Manning věří, že budeznovu hrát

„Manning si je však jistý, že bude příští sezónu hrát, přestože celá rehabilitace probíhá velmi pomalu. Minulý týden v obsáhlém rozhovoru pro deník Indianopolis Star vyjádřil frustraci nad tím, že mnoho lidí, s kterými během mnoha let spolupracoval, byli propuštěni, včetně presidenta klubu Billa Poliana a hlavního trenéra Jima Caldwella.

„Každý sportovec, který prodělá nějaké zranění, věří, že bude znovu hrát,“ řekl nejmenovaný zdroj. „Udělá vše proto, aby znovu hrál.“

Reklama