Hlavní obsah

Hvězdný Manning byl propuštěn z týmu Indianopolis Colts

nfl.cz

Fakt, o kterém se již dlouho spekulovalo, se stal skutečností. Peyton Manning byl po čtrnácti letech propuštěn z týmu Indianopolis Colts.

Foto: gettyimages.com

„Mé srdce navždy zůstane v Indianopolisu," řekl Manning na tiskové konferenci.

Článek

Na dnešní tiskové konferenci okomentoval majitel Colts – Jim Irsay – své rozhodnutí propustit Manninga ze svého týmu slovy: „Dnešní den je velmi smutný. Smutným jej dělá především to, jak je Peyton skvělý, a to, co všechno udělal pro naše město, stát a pro náš klub. Už nebude žádný druhý Peyton Manning."

Irsay během proslovu s těžkým srdcem dodal: „Vyrůstat spolu v jednom klubu – když sedmatřicetiletý majitel potkal 22letého hráče z Tennessee. Všechny sny a věci, které jsme spolu prožili, překonaly mé představy. Nemůžu mu dostatečně poděkovat."

„Oba jsme chtěli být spolu. Bylo to velmi těžké a dralo nám to srdce, ale museli jsme najít nejlepší řešení. Když jsme se dostali až do tohoto bodu, byl Peyton ke klubu zcela nesobecký. Nikdy to nebylo o penězích, ani o ničem podobném."

„Myslím si, že si dres s číslem osmnáct už nikdy neoblékne žádný hráč Colts. Tento proces byl dlouhý a velmi složitý. Znám Peytona a mnohokrát jsme spolu v posledních měsících debatovali. Oba jsme se snažili na celou situaci dívat očima toho druhého, abychom pochopili, jaká je to situace pro klub a pro Peytona. V konečném důsledku byly dané okolnosti velmi složité, aby se daly překonat," dodal rozechvělým hlasem Irsay a pustil ke slovu Peytona Manninga.

Manning k celé situaci se slzami v očích řekl: „Jediný profesionální fotbal, který jsem za čtrnáct let poznal, byl fotbal v týmu Colts. Můj tým tady vyhrál mnoho zápasů. Časy se vlivem okolností mění. To je zkrátka realita, když hrajete v NFL. Díky našim podmínkám jsme se shodli na tom, že bude nejlepší, když uděláme tento krok. Rozhodně to pro mě nebylo jednoduché."

Rozhodnutí Colts propustit čtyřnásobného nejužitečnějšího hráče nebylo překvapením, jelikož se o něm již několik měsíců spekulovalo. Manning vynechal celou loňskou sezónu poté, kdy týden před jejím začátkem podstoupil operaci krku, a pokud by se Colts rozhodli si jej ponechat, museli by mu podle smlouvy vyplatit bonus ve výši dvacet osm milionů dolarů. Colts se momentálně nacházejí „v přestavovací fázi". Do týmu přišel nový trenér, generální manažer a Colts s velkou pravděpodobností využijí své první právo volby v letošním draftu k draftování nového quarterbacka – Andrewa Lucka, od kterého si slibují, že bude po Manningově odchodu novým vůdcem Colts.

Manning řekl, že se na tento moment už delší čas připravoval a že nikdy úmyslně neloboval za to, aby zůstal v Colts. „Probrali jsme mnoho různých možností. Okolnosti nejsou takové, jaké bychom si oba přáli, aby byly, ale je to tak, jak to je. Jsem s tím smířený," řekl Manning.

Irsay i Manning se během tiskové konference několikrát poplácali na důkaz přátelství po zádech a pronesli, že celá tato situace nezmění nic na jejich přátelství. „Chci, aby se vrátil a hrál skvěle. O tom nepochybujte. Chci, aby na konci své kariéry uspěl," řekl Irsay.

Manning přítomným novinářům řekl, že nehodlá skončit s fotbalovou kariérou a že zatím nepřemýšlel o tom, kde bude v příští sezóně hrát. Manning také zdůraznil, že, ať už bude hrát kdekoliv, zůstane jeho srdce navždy v Indianopolisu. „Vždy budu Colts. Vždy jím budu. To se nikdy nezmění," dodal budoucí člen fotbalové síně slávy.

Reklama