Hlavní obsah

Ragbyová hvězda Hayden Smith se stal hráčem Jets

New York Jets podepsali v úterý kontrakt s australskou ragbyovou hvězdou Haydenem Smithem. Přes dva metry měřící a sto šestnáct kilogramů vážící Smith by měl hrát na pozici tight enda. Jeho osobní trenér Tim Brewster napsal na Twitteru krátce poté, kdy se dozvěděl, že jeho svěřenec bude hrát americký fotbal: „Hayden Smith podepsal smlouvu s Jets. Opravdu si myslím, že perspektiva tohoto kluka v NFL je obrovská!"

Foto: gettyimages.com

Hayden Smith bude hrát tight enda za New York Jets

Článek

Smith předtím, než podepsal kontrakt s Jets, navštívil několik jiných týmů. Podmínky Smithova kontraktu nejsou zatím známy, ani Jets zatím oficiálně neoznámili, že s ním podepsali smlouvu.

Smith se narodil v Austrálii a hrál univerzitní basketbal v Denveru za Metropolian State College. Když studoval na univerzitě, objevil v roce 2008 kouzlo ragby a probojoval se až do národního týmu USA. Čtyři roky hrál nejvyšší anglickou ragbyovou ligu za tým Saracens F. C.

Brewster, který mentoroval Smitha k tomu, aby se z něj stal tight end v NFL, řekl: „Mnoho trenérů se zdráhá ujmout se hráčů, kteří nehráli americký fotbal, jelikož je to velmi vyčerpávající proces. Pro mě je zajímavá práce dávat dohromady takového hráče. A řeknu Vám, že Hayden Smith je pořádný kus hmoty. Zkrátka ho vymodelujete, jak chcete."

Reklama