Hlavní obsah

Jerome Simpson stráví patnáct dní ve vězení

Bývalý wide receiver Cincinnati Bengals – Jerome Simpson – byl ve čtvrtek poslán na patnáct dní do vězení, při tom dostal tříletou podmínku v souvislosti s drogami. Žalobce požadoval pro Simpsona trest odnětí svobody na šedesát dní, avšak soud snížil jeho trest na více než polovinu.

Foto: gettyimages.com

Jerome Simpson a jeho akrobatický catch proti Ravens

Článek

Simpson byl původně obviněn z obchodování s marihuanou, ale později bylo jeho obvinění změněno na zakázanou činnost související s kontrolovanými látkami. Během loňského září zadržela policie zásilku, ve které byl jeden kilogram marihuany. Tato zásilka měla být doručena do Simpsonova domu. Policie následně prohledala jeho dům, kde našla skoro tři kilogramy marihuany.

Simpson se za své činy omluvil: „Přijímám veškerou odpovědnost za své chování." Soudci rovněž řekl, že si myslí, že se díky tomu stal lepším člověkem, a zároveň dodal, že se pokusí pomocí veřejných služeb pomoct ostatním, aby se nedopustili podobné chyby.

Během procesu vypovědělo několik lidí v jeho prospěch, včetně jeho agenta a ženy, která s ním pracuje jako dobrovolnice v kostele, který připravuje jídlo bezdomovcům a potřebným. Tito lidé chválili Simpsona za jeho veřejně prospěšné práce. Soudce vzal tento fakt na vědomí ještě před tím, než vynesl rozsudek.

Soudce Gregory Bartlett řekl, že byl ohromen důkazy a výpověďmi, které svědčily v Simpsonův prospěch, a řekl, že Simpson se jeví jako „dobrý člověk", který udělal „vážnou chybu v úsudku". Soudce dále řekl, že navzdory veřejným službám, které Simpson vykonával ještě před tím, než byl obviněn, se stále dopustil zločinu. „To nemůžeme ignorovat," řekl soudce.

Žalobce i soudce se shodli na tom, že nevěří tomu, že by Simpson s marihuanou obchodoval, ale že ji se svými přáteli využíval pro vlastní potřebu. „Nemyslím si, že pan Simpson prodával drogy na ulici," řekl prokurátor Rob Sanders, který dodal, že je spokojen s výši trestu, neboť až dosud neměl Simpson žádný záznam v trestním rejstříku.

Kromě patnácti dnů odnětí svobody byl Simpson potrestán dvěma sty hodinami veřejných prací, pokutou ve výši sedm a půl tisíc dolarů + úhradou za soudní výdaje. Navíc bude muset podstupovat testy na drogy.

Simpson rozhodnutí soudu osobně nekomentoval, ale jeho advokát řekl, že je nespokojený s tím, že musí jít do vězení. „Bylo to rozhodnutí soudu. Vcelku bylo spravedlivé," dodal Simpsonův advokát – Burr Travis.

Jeromeho Simpsona si do svého týmu vybrali v druhém kole draftu v roce 2008 Cincinnati Bengals. Během minulé sezóny zachytil 53 přihrávek pro 758 yardů a 4 touchdowny. Do historie NFL vstoupí bezpochyby jeho touchdown, při kterém přeskočil za pomocí salta protihráče. Tento kuriózní touchdown můžete vidět v níže přiloženém videu.

Reklama