Hlavní obsah

Ryan: „Tebow i Sanchez jsou ve skvělé formě."

NFL.cz

Pět týdnů poté, kdy se Tim Tebow stal hráčem New Yorku Jets, jej mohl hlavní trenér Jets – Rex Ryan – pozorovat při tréninku na vlastní oči. „Vypadal výborně," řekl Ryan o tom, jak na něj během tréninku působil jeho nový svěřenec. „To samé platí i o Marku Sanchezovi," nezapomněl jedním dechem dodat o svém starting quarterbackovi. „Oba tito hráči jsou ve fenomenální formě."

Foto: gettyimages.com

Pět týdnů poté, kdy se Tim Tebow stal hráčem New Yorku Jets, jej mohl hlavní trenér Jets – Rex Ryan – pozorovat...

Článek

V pondělí začala druhá fáze přípravného programu Jets. Podle pravidel nové kolektivní smlouvy se mohli tréninků hráčů zúčastnit poprvé i trenéři. Ryan nebyl podle svých slov příliš nadšený z celkové kondice týmu a prohlásil, že očekává, že se celý tým zlepší v rychlosti.

Ryan se začal smát, když se jej novináři zeptali na to, co mu předvedl Tim Tebow. „Abych byl upřímný, předvedl mi toho hodně již v loňské sezóně," připomněl Ryan zápas z jedenáctého týdne sezóny, ve kterém Jets prohráli poměrem 17:13 s Denverem Broncos, a to kvůli 95yardovému drivu, který zakončil Tebow necelou minutu před koncem 20yardovým touchdownovým během. „Stále ten poslední drive vidím," dodal Ryan.

Ryan odbyl kritiky, kteří kritizovali Jets za to, že měli do hodnocení svého letošního draftu zahrnout i právo volby ve čtvrtém kole, které vyměnili  za Tebowa do Denveru. „Každý před nás dává ostatní týmy v naší divizi, což si myslím, že je legrační, ale také si myslím, že jsme měli skvělý draft. A když k tomu přidáte Tebowa, co by čtvrtou volbu, vypadá to ještě lépe," řekl Ryan (Tebow byl původně draftován v první kole draftu v roce 2010 Denverem Broncos).

Během tohoto týdne tréninků se Jets zaměří především na studování formací, což je pro ně velice důležité, jelikož se pod vedením nového ofenzivního koordinátora Tonyho Sparana musí naučit nový ofenzivní systém. Sparano se chystá Tebowa využívat především ve wildcat formaci. „Tony má se svými zkušenostmi dobrou představu o tom, jak využít Tima a co s ním budeme dělat," řekl Ryan. „Je skvělé mít v týmu mladého kluka, jenž má zkušenosti s playoff a učí se systém. Myslím si, že je excelentním náhradním quarterbackem. Myslím si, že je úžasným fotbalovým hráčem. Uvidíme, co z něj dostaneme."

Před několika týdny se v anketě o nejlepšího hráče za rok 2012, ve které hlasovali samotní hráči, umístil Tebow na 95. místě. „Tohle o tomto mladém muži něco vypovídá," řekl Ryan. „Tenhle kluk je bezpochyby vítěz. Lidi už unavuje, že to říkám, ale jak o tomhle klukovi můžete říct, že není fotbalový hráč? Takový je. Má skvělou postavu, sílu, rychlost a umí házet míč," dodal hlavní trenér Jets.

Reklama