Hlavní obsah

Hráči Saints se odvolali proti trestům, peníze za účelné zranění hráčů prý nebrali

nfl.cz

Tiskový mluvčí NFL Greg Aiello potvrdil během dnešního dne, že se Jonathan Vilma, Anthony Hargrove, Will Smith a Scott Fujita odvolali proti trestům, které obdrželi za svou roli v „odměňovacím programu".

Foto: gettyimages.com

Vilma byl za svou úlohu v „odměňovacím programu“ suspendován na celou sezónu

Článek

Jonathan Vilma byl ze všech hráčů Saints potrestán nejtvrději. Vilma byl za svou úlohu v „odměňovacím programu", během něhož byli obránci Saints odměňováni za to, že zranili protihráče, suspendován na celou příští sezónu. Dalšími potrestanými hráči byli defensive end Anthony Hargrove (v současnosti Green Bay Packers), který byl suspendován na osm zápasů, defensive end Will Smith, který byl suspendován na čtyři zápasy, a linebacker Scott Fujita (v současnosti Cleveland Browns), který byl suspendován na tři zápasy.

Podle vyšetřování NFL nabídl kapitán defenzívy Saints Jonathan Vilma odměnu ve výši 10.000 dolarů jakémukoli spoluhráči, který během play-off v roce 2009 vyřadí ze hry tehdejšího quarterbacka Arizony Cardinals Kurta Warnera, následně nabídl stejnou odměnu spoluhráči, jenž během NFC Championship game vyřadí ze hry tehdejšího quarterbacka Minnesoty Vikings Bretta Favra.

Vilma byl extrémně zklamaný

Vilma poté, kdy se dozvěděl, že byl suspendován na celou sezónu, vydal prohlášení, ve kterém popřel veškerou svou vinu: „Jsem šokovaný a extrémně zklamaný z rozhodnutí NFL suspendovat mě na celou sezónu 2012. NFL komisař Roger Goodell odmítl sdílet jakékoli údajné důkazy, podle nichž se rozhodl udělit tento bezprecedentní trest. Nikdy jsem nezaplatil, ani jsem neměl v úmyslu zaplatit 10.000 dolarů, nebo jinou částku jakémukoli hráči za to, aby vyřadil ze hry Kurta Warnera, Bretta Favra, nebo jiného hráče během divisional play-off zápasu v roce 2009, během Championship game, nebo v jakémkoli jiném zápase."

Vilma požaduje, aby byl prozkoumán video nebo audiozáznam, který má NFL jako důkaz. Vilmovým odvoláním se bude zabývat samotný NFL komisař Roger Goodell. Zatím nebyl stanoven konkrétní termín, kdy by mělo být odvolání linebackera Saints projednáno.

Během minulého týdne řekla advokátka NFL Joe Whiteová, která byla najata NFL, aby zhodnotila vyšetřování „odměňovacího programu", že důkazy o tom, že hráči Saint brali peníze za to, že zranili určené spoluhráče, pocházejí z „několika nezávislých zdrojů". NFL prohlásila, že materiál vyšetřování odměňovacího programu Saints obsahuje 18.000 dokumentů, které se skládají z 50.000 stránek.

Reklama