Hlavní obsah

Senát státu Minnesota schválil plán na výstavbu nového stadiónu Vikings

Senát státu Minnesota schválil poměrem 36:30 hlasů finanční plán na výstavbu nového stadiónu Vikings. Guvernér Minnesoty – Mark Dayton – se nechal slyšet, že schválený dokument podepíše, a tak už nic nebrání tomu, aby se začalo s výstavbou stadiónu za 975 miliónů dolarů.

Foto: gettyimages.com

Vikings budou v době konstrukce nového stadiónu hrát na TCF Bank Stadium

Článek

Vikings toužili po novém stadiónu již několik let, ale až do loňského roku, kdy jim vypršela nájemní smlouva na jejich současném stadiónu Metrodome, který je již třicet let starý, se tím zákonodárci státu Minnesota příliš nezabývali. Smlouva garantuje, že Vikings zůstanou v Minnesotě následující tři dekády. Přestože musí být smlouva schválena 24 z 32 majitelů klubů, mělo by se jednat o pouhou formalitu. Z celkové částky na výstavbu stadiónu, která činí 975 miliónů dolarů, uhradí Vikings 477 miliónů dolarů. Stát Minnesota uhradí 348 miliónů dolarů a 150 miliónů dolarů zaplatí město Minneapolis.

„Výstavba tohoto stadiónu je v nejlepším zájmu tohoto státu," řekla senátorka Julie Rosen. „Investice těchto tří partnerů je pro tento stát nejlepší." Její kolega senátor Geoff Michel, jenž rovněž hlasoval pro schválení návrhu na výstavbu nového stadiónu s kapacitou až 75.000 míst, řekl: „Je na čase, abychom přijali stavbu, která nám tady umožní udržet Minnesotu Vikings, aby naše děti a vnoučata mohly nosit purpurovou."

Reklama