Hlavní obsah

Polamalu: O ukončení kariéry přemýšlím neustále

nfl.cz

Safety Pittsburghu Steelers Troy Polamalu prozradil novinářům během prvního tréninku, který se uskutečnil v úterý, že neustále přemýšlí o ukončení své profesionální fotbalové kariéry.

Foto: gettyimages.com

Troy Polamalu je považován za jednoho z nejlepších obránců v lize

Článek

Polamalu, kterému bylo v dubnu jednatřicet let, ujistil mírně překvapené novináře, že chce zatím pokračovat v hraní fotbalu, ale že si není jistý tím, kolik sezón ještě odehraje, než se rozhodne odejít do sportovního důchodu. „Lidé se mě ptají, kolik roků ještě můžu hrát? Já na to vždy říkám, že když žijete ze dne na den, tak je těžké mluvit o letech. To bylo vždy mou životní mantrou. Ať už to bylo v prvním roce, kdy jsem byl nováčkem, nebo v desátém roce. Zkrátka žiju ze dne na den."

Polamalu se v tomto období připravuje obvykle na novou sezónu individuálně se svým osobním trenérem Toddem Marinovichem. Letos se však kvůli tomu, že Pittsburgh přišel o několik zkušených lídrů, rozhodl zapojit do přípravy spolu se svými spoluhráči. „Opustilo nás mnoho vůdčích osobností. Lidé, na které jsme spoléhali. Myslím si, že pro nové hráče by bylo dobré, aby viděli známou tvář, a upřímně, bylo by dobré, kdybych se zlepšil," řekl defenzivní hráč roku 2010.

Mezi zkušené hráče, kteří před začátkem příprav na letošní sezónu opustili Pittsburgh, patří především linebacker James Farrior, defensive end Aaron Smith, wide receiver Hines Ward, ofenzívní lajmen Max Starks a cornerback Bryant McFadden. Smith a Ward ukončili kariéru, James Farrior je v současné době volným hráčem, ale spekuluje se o tom, že ve svých sedmatřiceti letech rovněž ukončí kariéru.

Jediný, kdo by se ještě mohl do Pittsburghu vrátit, je left tackle Max Starks, který se zotavuje z operace předního křížového vazu v pravém koleni, které si poranil v play-off zápase proti Denveru Broncos. Zatím se však nedohodl se Steelers na novém kontraktu a zůstává tak volným hráčem. „Nemůžete říct, že to náš tým neovlivní," narážel Polamalu na to, že se Steelers budou muset v letošní sezóně obejít bez výše zmíněných hráčů. „Jak na to zareagujeme, prozradí až čas, ale kvůli tomu, že jsme ztratili některé klíčové hráče, bude vše trochu jiné."

Pittsburgh Steelers si vybrali Troye Polamala do svého týmu v prvním kole draftu v roce 2003. Za své výkony, kterých dosáhal během devíti sezón, jež za Pittsburgh dosud odehrál, byl sedmkrát vybrán do Pro Bowlu, pětkrát do All-Pro týmu a dvakrát vyhrál se Steelers Super Bowlu. V roce 2010 byl zvolen defenzivním hráčem roku. „Tasmánský čert", jak se Polamalovi přezdívá, je považován za jednoho z nejlepších safety v NFL.

Reklama