Hlavní obsah

Osi Umenyiora podepsal s Giants nový kontrakt

Defensive end New Yorku Giants Osi Umenyiora, který vyjádřil mnohokrát nespokojenost se svým současným kontraktem, se dohodl s Giants na novém restrukturalizovaném kontraktu. „Jsem zkrátka šťastný. Jsem rád, že tohle vše už skončilo. Je načase vrátit se zpět do práce," vydal Umenyiora ve svém prohlášení.

Foto: gettyimages.com

Osi Umenyiora

Článek

Umenyiora si měl podle starého sedmiletého kontraktu na 41 miliónů dolarů, který s Giants podepsal v roce 2005, vydělat v letošní sezóně 3,975 miliónů dolarů. Přestože bližší informace o jeho novém kontraktu nebyly zveřejněny, dá se podle jeho vyjádření předpokládat, že si díky nové smlouvě o nějaký ten milión polepšil. „Toto dává klid mé duši," řekl Umenyiora o své nové smlouvě. „Vyřešili jsme situaci, která mě ovlivňovala špatným způsobem, protože se mi nelíbila negativita, která celou tuhle situace obklopovala. Nemohl jsem to vystát, protože ti, kteří mě znají, vědí, jaký typ člověka jsem. Jsem rád, že je to u konce. Budu tento rok hrát a dám do toho srdce."

Generální manažer týmu Jerry Reese ve svém prohlášení uvedl, že je rovněž rád, že se Giants dohodli se svým defensive endem na podmínkách nového kontraktu a že se těší, až se Umenyiora opět připojí ke svým spoluhráčům, kteří se připravují na letošní sezónu. „Děkuji za Osiho trpělivost a snahu během tohoto procesu. Našli jsme řešení, které dává smysl každému, koho se týká. Jsme velmi potěšeni, nadšeni a těšíme se na to, až uvidíme číslo 72 během pondělního tréninku na hřišti."

Umenyiora, který v minulé sezóně odehrál kvůli vymknutému kotníku devět zápasů, během nichž zaznamenal 25 tackles, 9 sacks a 2 forced fumbles, prohlásil, že se nemůže dočkat, až začne opět trénovat se svými spoluhráči, kteří mu během jeho vyjednávání vyjádřili podporu. „Budu tam. Nemůžu se dočkat. Díky tomu, jakým způsobem mě podporovali Mathias Kiwanuka, Justin Tucka, Jason Pierre-Paul nebo Antrel Rolle, chci být s nimi ještě víc. Tihle kluci se za mě postavili, jsem jim za to vděčný a jsem rád, že jsem s týmem," dodal rodák z Londýna.

New York Giants si vybrali Osiho Umenyioru do svého týmu v druhém kole draftu v roce 2003. Během deseti sezón, které za Giants dosud odehrál, zaznamenal 333 tackles, 69 sacks a 30 forced fumbles. Za své výkony byl dvakrát vybrán do Pro Bowlu a dvakrát do All-Pro tým. V zápase proti Eagles v roce 2007 zaznamenal 6 sacks (rekord Giants), defenzíva pak sackovala tehdejšího quarterbacka Eagles Donovana McNabba celkem dvanáctkrát a vyrovnala tak rekord NFL. Třicetiletý defensive end má ve své vitríně dva prsteny pro vítěze Super Bowlu z roku 2008 a 2012.

Reklama