Hlavní obsah

Giants prodloužili kontrakt s Tomem Coughlinem

New York Giants prodloužili o dva roky kontrakt s hlavním trenérem Tomem Coughlinem, který tak zůstane koučem Giants do roku 2014. Coughlin dovedl Giants během osmi sezón v základní části k jednaosmdesáti vítězstvím a sedmapadesáti porážkám, včetně sedmi vítězství a třech porážek v playoff, a především k zisku dvou Super Bowlů. Tým nezveřejnil finanční podmínky nové smlouvy. „Vždy jsem věřil tomu, že být hlavním trenérem Giants je ctí a privilegiem," řekl Coughlin, který oslaví pět dní před úvodním zápasem nové sezóny, v němž se Giants střetnou s Dallasem Cowboys, šestašedesáté narozeniny. „Jsem vděčný Johnu Marovi a Stevu Tischovi (majitelé Giants)a jejich rodinám za podporu a za uznání toho, co dokázali naši hráči a trenéři. Jsem rovněž vděčný za to, jaký pracovní vztah mám s Jerrym Reesem. Ještě musíme udělat hodně práce."

Foto: gettyimages.com

Tom Coughlin dovedl Giants k zisku dvou Super Bowlů

Článek

Coughlin, který byl v letech 1995 až 2002 hlavním trenérem Jacksonvillu Jaguars, vyhrál za šestnáct sezón v základní části sto čtyřicet dva zápasů, což jej řadí spolu se současným hlavním trenérem St. Louis Rams na devatenácté místo v historii NFL. „Chtěl jsem Toma jako hlavního trenéra pro náš tým již v devadesátých letech," řekl Mara. „Takže jsem spolu s Erniem Accorsim (tehdejší generální manažer Giants) doporučil svému otci a Bobu Tischovi, abychom Toma najali. Samozřejmě jsem nemusel svého otce dlouho přesvědčovat. Viděl to, co jsme viděli všichni – člověka, který se maximálně a s neuvěřitelnou odhodlaností soustředí na svou práci. Tom ztělesňuje mnohými způsoby představu o tom, jaký by měl náš hlavní trenér být."

V loňské sezóně potřebovali Giants vyhrát v základní části poslední dva zápasy, aby si zajistili první místo v divizi NFC East, a tak i postup do playoff, což se jim podařilo. V playoff vyřadili nejprve Atlantu Falcons, následně Green Bay Packers, kteří od té doby prohráli pouze jediné utkání. V NFC Championship Game porazili až v prodloužení San Francisco 49ers. V Super Bowlu XLVI zvítězili nad New Englandem Patriots poměrem 21:17 a získali tak čtvrtou Lombardi Trophy v historii týmu. „Tom je tím správným člověkem pro tuto práci," řekl spolumajitel Giants – Steve Tisch. „Jsem vděčný za to, jak naši hráči odpověděli na jeho vedení. Naší organizaci se zjevně velmi dařilo, jelikož těžila z toho, jaký vztah má Tom se svými hráči." Generální manažer Giants – Jerry Reese – dodal: „Tom je bojovník i vítěz. Užívám si to a jsem vděčný za to, že s ním mohu spolupracovat."

Reklama