Hlavní obsah

Adrian Peterson byl zatčen

Running back Minnesoty Vikings Adrian Peterson byl kvůli incidentu s policistou zatčen v časných ranních hodinách v jednom z houstonských nočních klubů a obviněn z toho, že se bránil zatčení. Podle vyjádření policie jej museli spacifikovat tři policejní důstojníci.

Foto: gettyimages.com

Petersonovi hrozí až rok vězení

Článek

Podle vyjádření mluvčí houstonské policie Kese Smith se Adrian Peterson nacházel v jednom z nočních klubů v centru města, když k němu přišel policejní důstojník, který byl mimo službu, ale pracoval v klubu jako ochranka, a požádal jej, aby klub spolu s ostatními lidmi, kteří jej doprovázeli, opustil, jelikož už bylo zavřeno. Následně šel policista požádat ostatní zákazníky, aby klub opustili. O pár chvil později se opět vrátil k Petersonovi a svou žádost zopakoval.

Peterson mu podle vyjádření policie řekl, že jej slyšel již poprvé, a strčil do jeho ramene, díky čemuž policista klopýtnul. Vzápětí řekl policista Petersonovi, že je zatčen, a dal mu ruce za záda, aby jej spoutal. Peterson však začal křičet, vysmýkl se policistovi a „zaujal agresivní postoj". Svému kolegovi tak přiběhli na pomoc další dva policisté, kteří rovněž pracovali v klubu jako ochranka a Petersona, který kladl odpor, nakonec spoutali. Peterson, který byl podle houstonských médií vzat do vazby o půl třetí ráno, byl dopoledne po zaplacení kauce ve výši tisíc dolarů propuštěn.

Running back Vikings byl obviněn z kladení odporu při zatýkání. Podle zákonů státu Texas se jedná o přestupek třídy A, za který mu hrozí jeden rok vězení, nebo pokuta až do výše 4.000 dolarů, nebo dva roky pod dohledem příslušných úřadů. Vikings odmítli celou situaci pro nedostatek informací komentovat. „Jsme si této situace vědomi. V této chvíli však nemůžeme poskytnout další komentáře," pronesl mluvčí Vikings.

Peterson odehrál v minulé sezóně 12 zápasů, během kterých naběhal 970 yardů a skóroval 12 touchdownů. V posledním zápase si přetrhl přední křížový vaz a vnitřní postranní vaz v levém koleni. V prosinci podstoupil operaci poraněného kolena. V současné době se zotavuje z vážného zranění rychleji, než se původně očekávalo, avšak stále není jisté, zda bude schopen hrát v úvodním zápase nové sezóny proti Jacksonvillu Jaguars, který se odehraje 9. září.

Reklama