Hlavní obsah

Drew Brees se dohodl se Saints na pětiletém kontraktu

Quarterback Drew Brees se dohodl s New Orleans Saints na pětiletém kontraktu na 100 miliónů dolarů (60 miliónů dolarů garantovaných). Za podpis smlouvy obdrží podle zákulisních informací bonus ve výši 37 miliónů dolarů, který mu bude vyplacen v následujících šesti měsících. Za sezónu 2012/2013 obdrží základní plat 3 milióny dolarů. Brees si tak za letošní rok přijde celkem na 40 miliónů dolarů. Jeho průměrný roční plat činí 20 miliónů dolarů (416 780 000 korun). Z hlediska průměrného ročního platu a z hlediska garantovaných peněz se stal Brees nejlépe placeným hráčem v historii NFL. „Dohoda je uzavřena! Miluju Vás, Who Dat Nation. Brzy se uvidíme," napsal Brees na svém Twitteru krátce po podepsání lukrativního kontraktu.

Foto: gettyimages.com

Drew Brees se stal nejlépe placeným hráčem v historii NFL

Článek

Brees, který před dvěma lety dovedl Saints k zisku historicky prvního Super Bowlu, zkompletoval v minulé sezóně 71,2 % přihrávek pro 5 476 yardů, 46 touchdownů a 14 interceptions. Za své výkony byl podruhé v kariéře zvolen ofenzivním hráčem roku, pošesté vybrán do Pro Bowlu a počtvrté do All-Pro týmu.

Začátkem května uplatnili Saints na Breese franchise tag, díky kterému by si v letošní sezóně vydělal 16,3 miliónů dolarů. Díky struktuře nového kontraktu ušetří Saints za letošní sezónu v platovém stropě o 6 miliónů dolarů více, než kdyby hrál pod franchise tagem.

„Gratulace náleží naší organizaci, našemu městu, Drewovi, Brittany a bezpochyby Mickey Loomisovi a jeho lidem za tvrdou práci, kterou se vložili do toho, aby se tato věc stala skutečností," pronesl ohledně Breesova kontraktu ve svém prohlášení majitel Saints – Tom Benson. „Teď musíme obrátit naši pozornost na to, abychom se připravili na začátek tréninkového kempu, a držet se svého cíle, stát se prvním týmem v historii NFL, který bude hostit Super Bowl a zároveň v něm hrát."

Reklama