Hlavní obsah

Připálila si pozadí na lavičce. Teď kvůli tomu žaluje klub

Dallas

V případě soudních žalob jsou Spojené státy jednoznačně zemí neomezených možností. Bizarní žalobě tam totiž čelí klub amerického fotbalu Dallas Cowboys a jeho majitel Jerry Jones. Fanynka Jennelle Carrillová si před dvěma lety v srpnu sedla na rozpálenou černou lavičku a přípalila si pozadí. Nyní za to požaduje odškodné, za vše prý může klub.

Článek

Carrillová utrpěla na lavičce popáleniny třetího stupně. Tehdejší teplota ovzduší se pohybovala kolem 38 stupňů, lavička na tréninkovém utkání Cowboys tedy byla pořádně žhavá. A to právě klubu fanynka vyčítá. "Lavička nebyla zastřešená a byla plně vystavena žhavému srpnovému slunci. Kombinace černé barvy, mramorové lavice a žhavého slunečního záření způsobila, že lavice byla mimořádně horká a nepřiměřeně nebezpečná," píše v žalobě.

Vadí jí, že klub neumístil poblíž varování, že lavička může být horká. Carrillová si podle právníka hned po dosednutí uvědomila, že se spálila, ale rozsah zranění pochopila až po lékařském vyšetření. Utrpěla podle něj "psychickou újmu, fyzickou bolest a zohyzdění".

Klub se k blížící soudní přestřelce nijak nevyjádřil, ale vzhledem k dřívějším rozhodnutím amerických soudů by si měl připravit balík peněz. Před lety uspěla ve slavném procesu Stella Liebecková, která zažalovala McDonald´s za to, že se v něm polila horkou kávou. Porota jí tehdy přiřkla 2,9 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata: