Hlavní obsah

Jacksonville Jaguars odehrají v následujících čtyřech sezónách jeden zápas v Londýně

Vedení ligy včera oznámilo, že Jacksonville Jaguars odehrají v následujících čtyřech letech jeden zápas základní části NFL v Londýně. Původně měli odehrát v hlavním městě Anglie v roce 2013 a 2014 jeden zápas základní části St. Louis Rams, ti to však odřekli. Důvodem byla nájemní smlouva mezi Rams a St. Louis Convenction and Visitors Commission, kteří vlastní stadión Edwards Jones Dome a pronajímají jej Rams na domácí zápasy. Majitelům stadiónu se nelíbilo, že by v roce 2013 a 2014 přišli o jeden z osmi domácích zápasů a především o zisk z prodeje lístků.

Foto: gettyimages.com

Jaguars budou následující čtyři roky "londýnským týmem"

Článek

Jacksonville Jaguars změnili koncem listopadu majitele. Jaguars odkoupil od bývalého vlastníka Wayna Weavera za 760 milionů dolarů rodák z Pákistánu – Shahid Khan. Úspěšný businessman řekl, že Jaguars sice zůstanou i nadále v Jacksonvillu, ale že udělá vše pro to, aby získal více fanoušků. Jaguars se s vedením ligy dohodli, že v sezóně 2013, 2014, 2015 a 2016 odehrají jeden domácí zápas v Londýně na stadiónu ve Wembley, a právě to může být způsob, jakým si může jeden z nejméně populárních týmů získat další příznivce. „Jacksonville Jaguars budou výraznou a ambiciózní franšízou," řekl majitel Jaguars Shad Khan. „Odehrání jednoho domácího zápasu v následujících čtyřech sezónách v Londýně se shoduje s naší vizí, jak globálně představit a uvést značku Jaguars.

Velmi si vážíme podpory jacksonvillské obchodní komunity, která umožnila, aby se to stalo skutečností. Bude to výhra pro všechny. Toto je jedinečná příležitost, jak sdílet byznys, turistiku a životní příběh Jacksonvillu s mezinárodním publikem, a já vím, že to Jaguars dodá unikátní identitu jak v lize, tak mimo ni," dodal Khan.

Velkým podporovatelem snahy rozšířit povědomí NFL a Amerického fotbalu mimo americký kontinent je komisař NFL Roger Goodell. „Naším cílem je pokračovat v popularizování této hry a závazek Jacksonvillu Jaguars představuje v naší mezinárodní snaze velký krok vpřed," řekl Goodell. „Měli jsme ve Spojeném království neuvěřitelně pozitivní reakci na náš sport a jsme nadšeni z toho, že Jaguars využijí této příležitosti ke zviditelnění svého týmu stejně jako jacksonvillské komunity. NFL je odhodlána spolupracovat se Shadem Khanem a Jaguars v každém aspektu, který jim díky NFL International Series pomůže rozvíjet jejich značku a fanouškovskou základnu, a v dalších příležitostech, které tyto zápasy nabízejí," dodal Goodell.

V Londýně se od roku 2007 odehrálo již pět zápasů základní části NFL. V letošní sezóně se 28. října střetnou na stadiónu ve Wembley New England Patriots s St. Louis Rams. Vedení NFL se již několik let netají myšlenkou, že by chtělo, aby v Londýně vznikl samostatným tým NFL a aby se tam odehrál Super Bowl. Od sezóny 2013 by se měli odehrát v Londýně dva zápasy základní části NFL.

Reklama