Hlavní obsah

Eli Manning senzačně otočil v NFL zápas proti Buccaneers

Eli Manning hodil sice v prvním poločase včerejšího utkání proti Tampě Bay Buccaneers tři interceptions, ale nakonec to byl právě on, kdo dokázal skvělým výkonem ve druhém poločase smazat čtrnáctibodový deficit a dovést Giants k vítězství 41:34.

Foto: gettyimages.com

Victor Cruz zachytává touchdownovou přihrávku od Eliho Manninga

Článek

Manning hodil během zápasu 510 yardů, 3 touchdowny a 50yardovou přihrávkou na Hakeema Nickse ve čtvrté čtvrtině dostal míč hluboko na polovinu Buccaneers, odkud 31 sekund před koncem dovršil running back Antonio Brown 2yardovým touchdownovým během fantastický obrat New Yorku Giants. „Dobré na něm je, že má krátkou paměť," poukázal Justin Tuck na skutečnost, že se tři interceptions v prvním poločase neprojevily žádným způsobem na Manningově psychice. „Hodil tři interceptions, ale do druhého poločasu nastoupil, jako by měl na svém kontě perfektní quarterback rating. Dostal se do skvělého rytmu, udělal několik skvělých akcí a vrátil nás do zápasu."

Manning zkompletoval 31 z 51 přihrávek a jeho 510 hozených yardů je osmý nejlepší výkon v historii NFL. Dvojnásobný nejužitečnější hráč Super Bowlu hodil v druhém poločase 295 yardů, z toho 243 až ve čtvrté čtvrtině. „Jako quarterback jste rád, že jste to hodil," řekl Manning, který zaostal jen o tři yardy za klubovým rekordem Phila Simmse. „Jsem rád, že jsem toho všeho součástí. Udělali jsme několik běhových akcí, nějaké hody, to vše jsme kombinovali, a když vidíte, že jsou kluci volní a daří se jim dělat akce, tak se i bavíte."

Manning hodil 23yardový touchdownový pas na Hakeema Nickse, 80yardový touchdownový pas na Victora Cruze a 33yardový touchdown na Marcelluse Bennetta. Poslední dvě zmíněné akce proběhly ve čtvrté čtvrtině, ve které Giants skórovali 25 bodů. Quarterback Bucs – Josh Freeman – vyrovnal sice dvě minuty před koncem řádné hrací doby 41yardovou touchdownovou přihrávkou na Mika Williamse stav utkání na 34:34, ale Manning hodil v závěrečném drivu 50yardovou přihrávku na Hakeema Nickse a dostal tak svůj tým hluboko na soupeřovu polovinu. Running back Andre Brown dovršil 31 sekund před koncem zápasu 2yardovým během drive New Yorku a rozhodl tak o tom, že si Giants připsali první vítězství v letošní sezóně.

„Eli vytrval. Udělal několik špatných akcí, ale to jej neodradilo," řekl po zápase hlavní trenér Giants – Tom Coughlin. „Mluvili jsme v kabině o charakteru našeho týmu, nakonec jsme udělali několik akcí a vrátili se zpět do zápasu."

Kaňkou na dramatickém souboji byla závěrečná akce, kdy se Giants snažili nechat utéct čas. New York se zformoval do kneel down formace, Manning zaklekl s míčem, ale Buccaneers se do jisté míry snažili nesportovně vynutit si fumble a vrhli se na quarterbacka Giants. Tom Coughlin si s hlavním trenérem Tampy – Gregem Schianem – celou záležitost pěkně od plic vyříkal. Ten na pozápasové tiskové konferenci řekl, že se jeho tým jen snažil bojovat do posledního hvizdu.

„Nikdo nechce začít dvěma porážkami v řadě. Tohle je velké vítězství, obzvláště poté, jak špatně jsme hráli v první polovině," prohlásil Manning.

Reklama