Hlavní obsah

Bill Belichick byl potrestán pokutou ve výši 50 000 dolarů za konflikt s rozhodčím

Hlavní trenér New Englandu Patriots – Bill Belichick – byl potrestán pokutou ve výši 50 000 dolarů za „nepřípustný fyzický kontakt s rozhodčím", kterého se dopustil po skončení nedělního zápasu, ve kterém Patriots podlehli Baltimoru Ravens v poměru 31:30.

Foto: gettyimages.com

Bill Belichick

Článek

Ravens porazili Patriots v posledních vteřinách závěrečným field goalem, který byl velmi těsný. Míč proletěl nad pravou tyčí (upright) a rozhodčí určili, že míč proletěl brankou. Field goal byl tedy platný. Právě tato sporná situace byla příčinou konfliktu mezi Belichickem a jedním z rozhodčích. Belichick na pondělní tiskové konferenci řekl, že se chtěl rozhodčího zeptat, zda si půjde rozhodující field goal prohlédnout na video, když jej rozhodčí ignoroval, chytl jej v návalu emocí za paži.

„Trénuji v téhle lize už dlouho," řekl Belichick. „Nikdy jsem nebyl potrestán a nikdy jsem neměl žádný incident s rozhodčím. Nikdy jsem nechtěl žádným způsobem nerespektovat rozhodčí a práci, kterou dělají. Žádal jsem pouze vysvětlení o bezpochyby důležitém rozhodnutí zápasu. Komunikace mezi rozhodčími a trenéry o tom, co se děje a co je nejdůležitější, je číslem jedna." Ještě před tím, než byl Belichick NFL pokutován, prohlásil: „Ať se liga rozhodne jakkoli, budu to respektovat."

Reklama