Hlavní obsah

Robert Griffin III utrpěl otřes mozku

Washington

Quarterback Washingtonu Redskins – Robert Griffin III – nedohrál nedělní zápas, ve kterém Redskins podlehli Atlantě Falcons za stavu 24:17, jelikož utrpěl otřes mozku. Griffin utrpěl otřes v polovině třetí čtvrtiny. Když se snažil po pravé straně hřiště proniknout od endzóny, udeřil jej loktem do hlavy linebacker Sean Weatherspoon. Griffin byl sice po zákroku otřesený, ale hřiště dokázal opustit po svých. Na zbytek zápasu byl nahrazen Kirkem Cousinsem.

Foto: gettyimages.com

RGIII urpěl po zákroku Seana Wheatherspoona otřes mozku

Článek

Redskins jsou přesvědčeni o tom, že Griffin bude schopný hrát v nedělním zápase proti Minnesotě Vikings. „Cítí se dobře," řekl na pondělní tiskové konferenci hlavní trenér Mike Shanahan. „Nemá žádné závratě, nebolí jej hlava a nezvrací." O tom, zda bude nakonec moci v neděli hrát, nerozhodnou Redskins, ale výsledky pootřesových testů, které musí podle pravidel NFL absolvovat každý hráč, který utrpěl otřes mozku.

Dokud týmoví lékaři a nezávislý neurolog neurčí na základě testů, že Griffin netrpí pootřesovými syndromy, nebude se moct zapojit ani do tréninků. „Projdeme s Robertem celým tímto procesem, doufejme, že nebudou žádné komplikace a bude připravený hrát," dodal Shanahan. „Jsem ok a myslím si, že až projdu všemi těmi testy, budu schopen příští týden hrát," napsal Griffin tři hodiny po zápase na Twitteru.

Robert Griffin III, kterého si Redskins vybrali do svého týmu jako dvojku letošního draftu, zkompletoval během dosavadních pěti zápasů 69,1 % přihrávek pro 1.161 yardů, 4 touchdowny a 1 interception, naběhal 241 yardů a skóroval 4 běhové touchdowny. Za své výkony byl během minulého týdne vyhlášen ofenzivním nováčkem týdne.

Reklama