Hlavní obsah

VIDEO: Devítiletá hráčka amerického fotbalu dominuje mezi stejně starými kluky. Nikdo ji ani nedoběhne

Devítiletá Sam Gordonová hraje americký fotbal. Paradoxní spojení dívky s jedním z nejtvrdších sportů je umocněno tím, že malá Sam mezi svými chlapeckými vrstevníky vyniká, a to má za sebou teprve první sezónu! Dokáže ustát náraz, proklestit si cestu skrz bandu krvežíznivých protihráčů, především ale všechny převyšuje svou gepardí rychlostí.

Sam Gordonová v akciVideo: LiveLeak.com

 
Článek

V regionální dětské lize amerického fotbalu v Salt Lake City, v tzv „Gremlins" league (pojmenování kategorie pro děti) hraje ve svém týmu na pozici prvního quarterbacka. Kvůli její rychlosti se jí přezdívá „Sweet Feet" (volně přeloženo jako Sladké/Roztomilé nohy).

Navzdory své váze (27 kg) hraje Sam velmi tvrdě. A to nastupuje proti soupeřům, kteří svou vahou míří až k sedmdesáti kilům! Před žádným soubojem neuhýbá. Její otec to vysvětluje „klučičí" průpravou.

„Už od čtyř  let hrála s kamarády svého bratra, kteří si rozhodně nebrali servítky. To pro ni byla velká škola. Odjakživa zvládala fyzickou hru. Bylo spousta situací, kde to pořádně schytala, a stejně se zvedla a pokračovala. Mohli ji kopnout do břicha, hlavy, stejně pokračovala." sdělil její otec pro web dailymail.co.uk.

Sam v rámci týmu nefunguje jen jako samoúčelná kuriozita. Patří mezi hráče, kteří nejčastěji získávají touchdowny a samozřejmě toho naběhá téměř nejvíc ze všech.

Reklama