Hlavní obsah

RGIII si pohmoždil vazy v pravém koleni

Hlavní trenér Washingtonu Redskins – Mike Shanahan – oznámil na pondělní tiskové konferenci, že jeho starting quarterback Robert Griffin III utrpěl v minulém zápase, ve kterém Redskins porazili v prodloužení Baltimore Ravens, pohmoždění prvního stupně vnitřního postranního vazu v pravém koleni. Zatím není jisté, zda bude schopen hrát v nedělním zápase proti Clevelandu Browns.

Foto: gettyimages.com

RG3 je ošetřován na střídačce poté, co si poranil koleno

Článek

Griffin utrpěl zranění, když schytal během závěrečného drivu ve čtvrté čtvrtině tvrdý úder do kolene od defensive tackla Ravens – Halotiho Ngaty. Po tomto zákroku opustil sice za podpory svých spoluhráčů a fyzioterapeutů hřiště na jednu akci, ale následně se i přes evidentní bolest a kulhání vrátil do hry na další čtyři akce. Griffin dovedl svůj tým až na 26yardovou linii Baltimoru, kde se dopustil penalty intentional grounding. Zhoršující se bolest mu již nedovolila pokračovat ve hře a musel tak přenechat své místo náhradnímu quarterbackovi Kirku Cousinsovi.

Dvacet devět sekund před vypršením řádné hrací doby zakončil Cousins drive Washingtonu 11yardovou touchdownovou přihrávkou na Pierra Garcona a následně potvrdil během ze shotgunu za dva body, čímž poslal zápas do prodloužení. V nastaveném čase předvedl 64yardový punt return Sam Koch. O pár akcí později proměnil Kai Forbath vítězný field goal.

Lékaři Redskins se nejprve obávali, že si Griffin přetrhl přední křížový vaz, což by předčasně ukončilo jeho letošní sezónu, avšak pondělí magnetická rezonance odhalila, že utrpěl pouze pohmoždění vnitřního postranního vazu prvního stupně. Griffin si v roce 2009, kdy byl ještě hráčem univerzitního týmu Baylor Bears, přetrhl přední křížový vaz ve stejném koleni, které si poranil v zápase proti Ravens. Shanahan včera potvrdil, že jeho operované vazy „vypadají skvěle" a nejsou s nimi „žádné problémy".

Griffinovo koleno je v současné době podle Shanahanových slov oteklé a lékaři jej každodenně ošetřují. Na otázku, zda bude Griffin schopný ve středu trénovat a v neděli hrát, odpověděl: „Opravdu nevím, ale jeho start nevylučuji."

Pokud nebude RGIII schopen nastoupit v neděli v zápase proti Browns, bude místo něj hrát Cousins. „Pro oba případy budeme mít připravený herní plán," řekl Shanahan. „Pravdou je, že Robert dokáže dělat během běhové hry věci, které Kirk nedokáže."

Redskins vyhráli čtyři zápasy v řadě a v současné době se v divizi NFC East nacházejí o jeden zápas na druhém místě za New Yorkem Giants.

Reklama