Hlavní obsah

Russell Wilson byl podle hlasování fanoušků zvolen Nováčkem roku

Quarterback Seattlu Seahawks – Russell Wilson – získal na základě online hlasování fanoušků Pepsi Max NFL Rookie of the Year Award. V této anketě porazil quarterbacka Colts – Andrewa Lucka, running backa Buccaneers – Douga Martina, running backa Redskins – Alfreda Morrise – a quarterbacka Redskins – Roberta Griffina III., který byl zvolen ofenzivním nováčkem roku.

Foto: gettyimages.com

Russell Wilson

Článek

Seahawks si vybrali Wilsona do svého týmu v třetím kole loňského draftu a podepsali s ním čtyřletý kontrakt na 2,99 miliónu dolarů. Díky výkonům v přípravných zápasech jej hlavní trenér Pete Caroll jmenoval na úkor Matta Flynna a Tarvarise Jacksona starting quarterbackem Seahawks.

Wilson zkompletoval během letošní sezóny 64,1 % přihrávek pro 3118 yardů, 26 touchdownů (nováčkovský rekord NFL) a 10 interceptions. Jeho passer rating činil 100,0 (čtvrtý nejlepší v NFL a zároveň nováčkovský rekord NFL). Wilson naběhal 489 yardů a skóroval 4 touchdowny. V Pro Bowlu nahradil zraněného quarterbacka Atlanty Falcons – Matta Ryana.

Seahawks vyhráli letos na domácím stadiónu všech osm zápasů. Wilson se tak stal prvním nováčkem na pozici quarterbacka, který neprohrál na domácím stadiónu ani jeden zápas. Seahawks nakonec zakončili sezónu s bilancí 11-5, umístili se na druhém místě v divizi NFC West a postoupili do playoff. V NFC Wild Card Game zvítězili nad Washingtonem Redskins poměrem 24:14. O týden později podlehli v NFC Divisional Round Atlantě Falcons poměrem 30:28. Během těchto utkání zkompletoval Wilson 62,9 % přihrávek pro 572 yardů, 3 touchdowny, 1 interception, naběhal 127 yardů a skóroval 1 běhový touchdown.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články