Hlavní obsah

Ravens oslavili výhru v Super Bowlu na domácím stadiónu

nfl.cz

Hráči Ravens si včera spolu se svými domácími fanoušky vychutnali plnými doušky vítězství v letošním Super Bowlu, ve kterém porazili San Francisco 49ers. Po slavnostní jízdě ulicemi Baltimoru, během které je doprovázel bezpočet jásajících fanoušků, dorazili po krátké zastávce na městské radnici až na vyprodané M&T Bank Stadium. „Když vidíte něco takového, nutí Vás to hrát za tohle město ještě lépe," okomentoval atmosféru slavnostního průvodu linebacker Paul Kruger.

Oslava vízětsví v Super Bowlu na M&T Bank Stadium

Článek

Pořadatelé původně odhadovali, že na stadión dorazí přibližně 30 000 příznivců Ravens. Nakonec byl stadión s kapacitou něco málo přes 70 000 míst zaplněn do posledního místa a ti, kteří se již na stadión nevešli, zůstali stát před branami. Každý občan Baltimoru chtěl vidět své hrdiny s Lombardi Trophy.

Když Ravens dorazili s hodinovým zpožděním do svého stánku, byl nejprve slavnostně představen special team, následně defenzíva, ofenzíva. Jako předposlední vyšel z tunelu za zvuků písně „"When You Wish Upon a Star" quarterback Joe Flacco a jako poslední vyšel z tunelu za obrovského jásotu Ray Lewis držící Lombardi Trophy a za zvuku Nellyho písně "Hot in Herre" předvedl naposledy svůj pověstný tanec.

„Baltimore! Žádné místo na této planetě není lepší než Baltimore," prohlásil Lewis směrem k fanouškům. „Tohle město, tohle město. Věřili jsme sami sobě od prvního dne roku 1996 až doteď. Navzájem jsme si věřili, Baltimore. Kdybych Vám měl popsat náš tým jednou větou, pak jedině: „No weapon, no weapon, no weapon formed againts us shall prosper." Tenhle tým byl předurčen k tomu, aby šel a vyhrál Super Bowl. Řekl jsem, že tohle byla má poslední jízda, a pokaždé, když jsem přišel na tento stadión, se mi dostalo čisté lásky. Jediný způsob, kterým jsem při své poslední jízdě mohl Baltimoru oplatit vše, co pro mě udělal, a poděkovat mu za podporu, kterou mi dal, byl ještě jednou přinést do Baltimoru zpět Lombardi Trophy. Miluju Vás! Baltimore, Baltimore! Navždy mé město. Miluju Vás," dodala ikona Ravens.

Reklama