Hlavní obsah

Na obalu nového Maddenu bude legendární Barry Sanders

Fanoušci rozhodli! Na obalu nového populární videohry Madden NFL, který vyjde 27. srpna bude jeden z nejlepších running backů všech dob ‑ Barry Sanders.

Foto: gettyimages.com

Barry Sanders

Článek

Bývalý hráč Detroitu Lions porazil ve finálním hlasování nejužitečnějšího hráče uplynulé sezóny Adriana Petersona. Sanders získal 58% hlasů více než 700.000 hlasujících fanoušků. „Gratuluji Barry Sandersovi k tomu, že se stane tváří Maddenu 2013!," uvedl na Twitteru Peterson. „Jakýkoliv jiný člověk by měl problém mě porazit! Salute," uznal sportovně svou porážku lídr Minnesoty Vikings.

Barry Sanders vstoupil do NFL v roce 1989, kdy si jej vybrali do svého týmu v prvním kole draftu zástupci Detroit Lions. Za svou desetiletou kariéru naběhal 15.269 yardů (což jej řadí na 3. místo v historii NFL), jeho průměr na jeden běh činil 5.0 yardu a skóroval 99 touchdownů. Čtyřikrát vedl NFL v počtu naběhaných yardů za sezónu, dvakrát byl zvolen ofenzivním hráčem roku. V roce 1997 byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem. Desetkrát byl vybrán do Pro Bowlu a All-Pro týmu.

Sanders je mimo jiné držitelem rekordů NFL v počtu sezón, během kterých naběl minimálně 1.500 yardů (5) a v počtu zápasů v řadě, během kterých naběhl minimálně 100 yardů (14). Sanders je jedním ze sedmi running backů v historii NFL, kteří dokázali během sezóny překonat hranici dva tisíce naběhaných yardů za sezónu. V roce 1997 naběhal 2.053 yardů.

Reklama