Hlavní obsah

Aaron Rodgers se stal nejlépe placeným hráčem v historii NFL

Měsíc a půl se quarterback Ravens, Joe Flacco, těšil z pomyslného titulu nejlépe placeného hráč v historii NFL. Nyní se tento titul vrátil tam, kam patří, a to do rukou jednoho z nejlepších quarterbacků NFL – Aarona Rodgerse.

Foto: gettyimages.com

Aaron Rodgers

Článek

Packers podepsali s Rodgersem nový pěti letý kontrakt na 110 milionů dolarů. V letošní sezóně si vydělá 40 milionů dolarů. Během prvních tří let si vydělá 62 miliónů dolarů. Rodgers si v průměru vydělá 22 milionů dolarů za rok, což je o 1.9 miliónů dolarů více než Joe Flacco. Rodgers zůstane hráčem Packers až do roku 2019. Teoreticky by se mohl stát volným hráčem v roce 2020, kdy mu bude 36let.

„Tohle je vzrušující den pro náš fotbalový program," prohlásil hlavní trenér Packers Mike McCarthy. „Aaron je excelentní ilustrace toho jak má vypadat Green Bay Packer. Je opravdu požehnání být svědkem jeho nepřetržitého úspěchu jak na hřišti, tak mimo něj."

Packers si vybrali Rodgerse do svého týmu v prvním kole draftu v roce 2005. Rodgers strávil první tři roky jako náhradník Bretta Favra. Před sezónou 2008 byl jmenován starting quarterbackem. V roce 2011 dovedl Packers do Super Bowlu XLV, ve kterém porazili Pittsburgh Steelers. Rodgers zkompletoval v tomto zápase 24 z 39 přihrávek pro 304 yardů a 3 touchdowny a byl zvolen nejužitečnějším hráčem v Super Bowlu.

V sezóně 2011 zkompletoval 68,3 % přihrávek pro 4.643 yardů, 45 touchdownů, 6 interceptions a jeho quarterback rating činil 122,5 (rekord NFL). Za tyto výkony byl zvolen nejužitečnějším hráčem roku a vybrán do All-Pro týmu. Packers prohráli během této sezóny v základní části jen jedno utkání, ale v Divisional Round podlehli pozdějším vítězům Super Bowlu – New Yorku Giants.

V uplynulé sezóně zkompletoval 67,2 % přihrávek pro 4.295 yardů, 39 touchdownů a 8 interceptions. Packers se umístili s bilancí 11-5 na 1. místě v divizi NFC North. Ve Wild Card Game porazili Minnesotu Vikings. O týden později podlehli v Divisional Round pozdějšímu účastníkovi Super Bowlu – San Franciscu 49ers.

„Aaron je pravý profesionál a speciální hráč," prohlásil o své superstar generální manažer Ted Thompson. „Tvrdě pracuje, je skromný a soustředí se na svou činnost jak na hřišti, tak mimo něj. Je to excelentní spoluhráč a tlačí sám sebe a ostatní k tomu, aby byli nejlepší. Jsme velmi šťastní, že jsme dosáhli dohody, která prodlouží jeho kariéru v Packers."

Reklama