Hlavní obsah

Tim Tebow byl propuštěn z New Yorku Jets

„Jeden musí z kola ven". To bylo jasné quarterbackům Jets poté, co si jejich tým vybral v letošním druhém kole draftu do svých řad quarterbacka Geno Smitha. Volba to byla poměrně jednoduchá. Jets propustili hráče, který je mnohými příznivci NFL považován za „running backa, který umí lépe házet míč". Tím hráčem není nikdo jiný než Tim Tebow.

Foto: gettyimages.com

Tim Tebow

Článek

„Chováme k Timovi velký respekt," pronesl na tiskové konferenci trenér Jets, Rex Ryan. „Bohužel to nevyšlo takovým způsobem, v jaký jsme všichni doufali. Tim je velký dříč, což je evidentní z jeho formy v letošní offseason (Tebow shodil několik kilogramů). Přejeme mu vše nejlepší v jeho další kariéře."

Tebow vstoupil do NFL v roce 2010, kdy si jej vybrali do svého týmu v prvním kole draftu Denver Broncos. Tebow nahradil v pátém týdnu sezóny v poločase proti San Diegu tehdejšího špatně hrajícího starting quarterbacka, Kyle Ortona. Broncos měli v té době bilanci 1-4. Nakonec se s bilancí 8-8 umístili na 1. místě v divizi AFC West a probojovali se do play off. Ve Wild Card Game porazili v prodloužení Pittsburgh Steelers. O týden později dostali nakládačku od Patriots. Tebow během této sezóny, která se nesmazatelně zapíše do historie NFL jako "Tebowmánie", zkompletoval 46.5% přihrávek pro 1.729 yardů, 12 touchdownů, 6 interceptions a naběhal 660 yardů a skóroval 6 touchdownů.

Poté co Broncos získali před začátkem uplynulé sezóny do svého týmu čtyřnásobného nejužitečnějšího hráče Peytona Manninga, jej šéf fotbalových operací John Elway vyměnil s velkou radostí spolu s právem volby v sedmém kole draftu 2012 do New Yorku Jets za právo volby ve čtvrtém a šestém kole draftu.

Tebow nastupoval v New Yorku především na pozici wildcat quarterbacka. V uplynulé sezóně nastoupil ve dvanácti zápasech (ve dvou startoval), během kterých zkompletoval 6 z 8 přihrávek pro 39 yardů a naběhal 102 yardů.

O služby bývalé hvězdy univerzitního fotbalu má údajně velký zájem Orlando Predators, který hraje Arena Football League.

Reklama