Hlavní obsah

Jubilejní 50. Super Bowl bude hostit San Francisco

nfl.cz

Majitelé klubů rozhodli! Jubilejní 50. Super Bowl, který ponese označení Super Bowl L, bude v roce 2016 hostit San Francisco. Finále NFL se odehraje na novém stadiónu 49ers, Levi's Stadium, s kapacitou až 75.000 míst.

Foto: gettyimages.com

50. Super Bowl se odehraje na stadiónu 49ers

Článek

„Je to zadostiučinění všem v Bay Area," prohlásil majitel 49ers Jed York. Město Santa Clara se dalo dohromady a především San Francisco se zasloužilo o Super Bowl. San Jose má na tom také velkou zásluhu a myslím si, že uvidíte jak se každý od Napa až po Monterey kvůli tomu bude snažit. Sport má lidi stmelovat, stmeluje komunity a nic to nezdůrazňuje více než to, že Bay Area bude pořádat Super Bowl L."

Majitelé klubů rovněž rozhodli o tom, že Super Bowl LI, který se odehraje v roce 2017, bude pořádat Houston. V Houstonu se v roce 2004 odehrál Super Bowl XXXVIII mezi New Englandem Patriots a Carolinou Panthers. Pats tehdy zvítězili nad Panthers díky proměněnému 41-yardovému field goalu Adama Vinatieriho čtyři sekundy před koncem 32:29.

„V roce 2004 jsme tu prožili skvělý čas, myslím si, že tentokrát se připravíme ještě lépe," prohlásil majitel Texans Bob McNair. „Bude to úžasná událost. Těšíme se na to, až do Houstonu zavítají lidé z celého světa."

Nejbližší Super Bowl se odehraje 2. února v New Yorku na MetLife Stadium. Bude se jednat o první Super Bowl v historii NFL, který se odehraje pod otevřenou střechou za „studeného počasí".

Reklama