Hlavní obsah

Brian Urlacher ukončil kariéru

Dlouholetá opora defenzívy Chicaga Bears, Brian Urlacher, ukončil po 13 letech strávených v NFL fotbalovou kariéru. „Jsem hrdý na to, že mohu říct, že vždy když jsem byl na hřišti, tak jsem vám dal vše. Ta hra mi bude chybět, ale odcházím bez výčitek," prohlásil 34letý linebacker.

Brian Urlacher

Článek

Chicago Bears si vybrali Briana Urlachera do svého týmu v prvním kole draftu v roce 2000. Urlacher byl ve své první sezóně v NFL zvolen defenzivním nováčkem roku. O pět let později byl za své výkony zvolen defenzivním hráčem roku. Během třinácti sezón, které za Bears odehrál, zaznamenal 939 tackles, 41,5 sacks, 22 interceptions, 12 forced fumbles a 2 touchdowny. Za své výkony byl osmkrát vybrán do Pro Bowlu a pětkrát do All-Pro týmu. V roce 2006 se po jednadvaceti letech probojoval s Bears do Super Bowlu XLI, ve kterém podlehli Indianopolisu Colts.

V posledním zápase sezóny 2011 proti Minnesotě Vikings si poranil vazy v koleni. Přestože se zúčastnil začátku tréninkového kempu, byl nakonec nucen kvůli poraněnému kolenu podstoupit operaci a vynechat skoro celou přípravu na uplynulou sezónu, nakonec se stihl uzdravit do jejího začátku. Před tím, než si ve 14. týdnu uplynulé sezóny v zápase proti Seahawks poranil hamstring a byl nucen vynechat závěrečné čtyři utkání, vedl statistiky týmu v počtu tackles. Během 12 zápasů uplynulé sezóny zaznamenal 68 tackles, 2 forced fumbles, 1 interception a skóroval 1 touchdown.

"Poté, co jsem strávil mnoho času během tohoto jara přemýšlením o mé budoucnosti v NFL, jsem se rozhodl ukončit kariéru. Přestože bych mohl pokračovat ve hraní, nejsem si jistý, že bych mohl podávat stejné výkony. Když jsem toto zvažoval, tak spolu s tím, že jsem mohl ukončit kariéru po 13 letech, co jsem oblékal dres takto proslavené franšízy, se mé rozhodnutí stalo zřejmé," uvedla ikona Bears ve svém prohlášení.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články