Hlavní obsah

Kudlička opět vyhrál Pražskou tyčku a má limit pro ME

Jan Kudlička vyhrál už poosmé za sebou Pražskou tyčku. Na tradičním mezinárodním mítinku překonal 555 centimetrů a zároveň tím splnil limit pro start na srpnovém mistrovství Evropy v Berlíně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tyčkař Jan Kudlička na Memoriálu Josefa Odložila.

Článek

Ženský závod na Palachově náměstí před Rudolfinem při neúčasti rekordmanky mítinku Jiřiny Ptáčníkové i loňské vítězky Romany Maláčové patřil Američance Megan Clarkové se 453 cm. Osmnáctiletá domácí juniorka Amálie Švábíková, která už má účast v Berlíně jistou, obsadila výkonem 437 páté místo.

I když mužský závod zkomplikoval déšť, Kudlička opět potvrdil, že se mu na Pražské tyčce daří. Svěřenec Boleslava Patery v této sezoně již několikrát útočil na limit pro ME a dočkal se ve čtvrtek. Stejnou výšku zdolal také polský mistr Evropy Robert Sobera, měl však horší zápis. Na stupních vítězů je doplnil Michal Balner (542).

"Jsem spokojený, byla to povinnost. Ale mrzí mě, že počasí nevyšlo a vítr nám závod pokazil," řekl České televizi Kudlička, jenž s ostatními tyčkaři čekal více než hodinu, než přestane pršet. Limit skočil hned napoprvé.

Pražská tyčka, mezinárodní mítink ve skoku o tyči:
Muži:
1. Kudlička (ČR) 555
2. Sobera (Pol.) 555
3. Balner (ČR) 542
Ženy:
1. Clarková 453
2. Rossová (obě USA) 445
3. Mullinová (Rus.) a Šutejová (Slovin.) 437
5. Švábíková (ČR) 437

Reklama