Hlavní obsah

Zranění vystavilo stopku českému oštěpařskému esu. Hejnová chystá návrat

Ukázkou formy českých atletických es před evropským šampionátem, který začíná v Berlíně 6. srpna, bude víkendové mistrovství republiky na kladenském Sletišti. Několik opor ale zbrzdilo zranění, další včetně dvojnásobné mistryně světa Zuzany Hejnové se představí po delší pauze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Vadlejch vyhrál na Zlaté tretře oštěpařskou soutěž, mistrovství republiky ale vynechá.

Článek

Hejnová závodila naposledy 7. června v Oslu, pak rušila starty kvůli bolesti kolene. „Je to záhadný problém. Povedlo se jí stabilizovat spodek nohy, ale přesunulo se to výš a trápí ji vnitřní vazy v koleni. Nicméně běhá a posiluje, v kondici je," říká šéftrenér českých atletů Tomáš Dvořák.

Ochuzena bude soutěž oštěpařů, která měla být jedním z hlavních taháků. Bývalý mistr světa Vítězslav Veselý doléčuje angínu, potíže se zády komplikují přípravu i největší české hvězdě současnosti Jakubu Vadlejchovi. „Aby se po týdenním tréninkovém výpadku nezrakvil před mistrovstvím Evropy, kde to teda bude asi hop nebo trop, tak vynechává," vysvětlil Dvořák.

Sezónu už kvůli zraněním ukončili další medailisté z vrcholných akcí, překážkář Petr Svoboda a koulař Ladislav Prášil

Šampionát je poslední šancí na rozšíření nominace pro ME, aktuálně čítá 48 závodníků.

Taháky atletického šampionátu
Sobota: 14.00 tyč Ž (Švábíková), 17.30 oštěp Ž (Ogrodníková, Šedivá), 17.55 100 m M (Stromšík, Záleský).
Neděle: 11.30 tyč M (Kudlička), 13.05 dálka M (Juška), 13.40 400 m M (Maslák, Šorm), 13.55 výška Ž (Hrubá, Pejchalová), 14.15 koule M (Staněk), 14.50 400 m př. Ž (Hejnová), 15.20 1500 m Ž (Vrzalová).

Reklama