Hlavní obsah

Špotáková: Roman si první místo za Evropu zasloužil

Na vyhlášení přišla ve vojenské uniformě, kterou měla na sobě podruhé v životě. "Poprvé o den dříve na Dnu veteránů," líčila Barbora Špotáková. "Aspoň nemusím řešit, co na sebe," usmívala se oštěpařka s hodností rotmistr.

Foto: čtk

Česká oštěpařka Barbora Špotáková

Článek

Letos vyhrála vše podstatné se dvěma výjimkami - evropským šampionátem a anketou o Atleta roku, od vítězství ji dělilo pouhých třicet hlasů. "Po sezóně mě to vůbec nenapadlo, ale pak mi čím dál víc lidí začalo říkat, že bych mohla vyhrát," přiznávala.

Zklamaná ale z druhého místa nebyla. "Já myslím, že si to Roman zasloužil. Kdybych na Evropě vyhrála, asi nebylo co řešit," uznala Špotáková.

U hlasujících měl větší váhu triumf při vrcholu sezóny něž úspěšná sezóna, ale bez zlaté tečky na mistrovství Evropy. "Ten šampionát se bere jako hlavní, v atletice je nejdůležitější prodat formu v pravý okamžik. Pořád mě ten Göteborg mrzí," připomněla 18 centimetrů, které ji dělily od evropského triumfu.

Nedávno si udělala radost novým autem, svým prvním v životě. "Když teď pořád jezdím z přijímače v Přerově do Prahy, tak se hodí," pochvalovala si. "Ale nejhorší je to parkování na Praze 1, v týdnu jsem pryč, takže si nemůžu vyřídit modrou zónu a u toho parkování se vždycky strašně vytočím," rozčilovala se.

Na slavnostní večer dorazila s přítelem Lukášem, ale už ji trochu unavuje velká pozornost, která se jí v tomto roce věnuje. "Ne, že by mi to bylo úplně nepříjemné, ale vadí mi, když na ulici jen tak někdo pokřikuje: "Hele, Špotáková!"

Reklama

Související témata: