Hlavní obsah

Americká atletka v šoku. Z Curychu si veze trofej, kterou vůbec nečekala

Praha

Doufala, že si z curyšského mítinku odveze diamant jako odměnu pro vítěze disciplíny, kterou doplňuje prémie 50 000 dolarů (asi 1,1 mil. korun). Nakonec si americká tyčkařka Sandi Morrisová veze ze Švýcarska pro ni ještě cennější trofej – snubní prstýnek. I s diamantem.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Americká tyčkařka Sandi Morrisová na Diamantové lize v Curychu.

Článek

V dramatické bitvě o triumf v Diamantové lize na stadiónu Letzigrund nestačila na Řekyni Katerinu Stefanidiovou. Když po třetím neúspěšném pokusu na 492 cm zamířila k hledišti, zalapala po dechu.

„Byla jsem po posledním skoku malinko zklamaná, ale najednou koukám, že přítel otvírá krabičku s prstýnkem,“ vyprávěla nadšená Morrisová, stříbrná medailistka z olympiády v Riu.

Jejím partnerem a nově i snoubencem je dálkař Tyrone Smith, finalista olympiády v Londýně. „Překvapil mě už přes den na hotelu, vůbec jsem nečekala, že přiletí. Byla jsem ráda, že je tu se mnou, a pak přišel ještě takový šok. Tohle je něco výjimečného, těším se na nový život," rozplývala se šestadvacetiletá atletka, které ještě na ploše stadiónu přijímala gratulace od neméně překvapených soupeřek.

„Možná jsem skončila druhá v Diamantové lize. ale vracím se domů s opravdovým diamantem a nejúžasnějším mužem, jakého jsem kdy potkala," napsala pak na Twitter cestou domů do USA.

Reklama