Hlavní obsah

Dvořákovy dcery dostanou pod stromeček spícího tátu

Všude jinde než v nákupních střediscích trávil poslední týdny trojnásobný mistr světa v desetiboji Tomáš Dvořák. Kromě přípravy na novou sezónu a tréninku svých svěřenců na Julisce trávil dlouhé hodiny účastí v televizní soutěži Star Dance.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Tomáš Dvořák

Článek

Čtyřiatřicetiletý atlet se svoji taneční partnerkou Kamilou trénoval někdy až osm hodin denně, a tak vánoční přípravy zbyly převážně na jeho manželku Gabrielu. Až vypadnutí ze soutěže těsně před finále mu umožnilo myslet i na Vánoce.

"Všichni v soutěži jsme si říkali, že nechceme vypadnout, ale zároveň že by nám to hodně ulehčilo předvánoční čas," přiznával Dvořák.

Přípravu vánočních jídel si ale milovník vaření nenechá ujít. "Začal jsem už 7. prosince pracnami, ty zaberou nejvíc času. Vyloupal jsem ořechy," popisoval. Pro kapra se ale občasný rybář letos nechystal.

"Možná to odskáče náš kapr v jezírku," přemítá, ale hned se opravuje. "To ne, za to bych byl lynčován. Je to Ferda, a jak má ryba jméno, tak už je to špatný," usmívá se otec devítiletých dvojčat Barbory a Kateřiny a o šest let mladší Terezy.

Nejvíc tak jeho vytíženost ohrozila nákup dárků. "S Gábinou jsme se nijak extra nedomlouvali. Asi si lehnu pod stromeček a řeknu holkám, že jsem na týden jejich. Spící," smál se Dvořák a těšil se na pár dnů volna.

Reklama