Hlavní obsah

Němec běžící kolem světa byl na Kladně okraden

Německý extrémní běžec Robby Clemens, který ve středu zahájil pokus za necelý rok oběhnout svět, utrpěl v sobotu první hořkou "porážku". Podle německých médií, která pokus bedlivě sledují, byl při přeběhu českého území na Kladně okraden.

Článek

Z jeho doprovodného vozidla údajně zmizelo všechno speciální oblečení pro různé povětrnostní podmínky a valná část bot a spodního prádla. Škoda podle Clemensova mluvčího činí asi 7000 eur (195 000 korun). Výstroj se bude muset postupně doplnit, ale Clemens se prý nenechá od svého pokusu odradit a bude v běhu pokračovat.

"Je to velký šok. Poběžím ale dál, jedno jak," citovala Clemense německá média. Instalatér z Lipska vyrazil ve středu na cestu, během níž chce za 298 dní uběhnout 23 000 kilometrů, a to hned ve třech desítkách zemí světa. Dalších 15 000 kilometrů překoná letadlem. Česko bylo prvním navštíveným státem. Sponzorské dary, které běžec získá, chce věnovat dětem nemocným rakovinou. Zpátky v Lipsku má být 27. října.

Podle Clemensova mluvčího tým zavolal po zjištění krádeže policii. S půldruhahodinovým zpožděním pak sportovec vyběhl na další 89 kilometrů dlouhou etapu do Příbrami. V pondělí už má být v Rakousku.

Clemens vešel do povědomí před třemi lety, kdy uběhl s helmou na hlavě a neprůstřelnou vestou 700 kilometrů v Iráku, kde právě byla válka. Nyní se chce stát prvním člověkem, který oběhne svět za méně než 300 dní. Touží překonat Francouze Serge Girarda, který při běhu z Paříže do Tokia zdolal za 260 dní 19.097 kilometrů. Naplánoval si, že každý den uběhne okolo stovky kilometrů, a to při rychlosti od šesti do osmi kilometrů za hodinu.

Reklama