Hlavní obsah

Šebrleho trefil oštěp, desetibojař vyvázl s lehkým zraněním

PRAHA

Hrozivě vyhlížející nehoda postihla na soustředění v Potchefstroomu desetibojaře Romana Šebrleho, nezanechala však podle zpráv z Jihoafrické republiky žádné vážnější následky. Světového rekordmana v desetiboji totiž zasáhl zepředu do ramene oštěp hozený domácí atletkou, naštěstí pro olympijského vítěze se prý jen svezl po kůži a způsobil pouze tržnou ránu.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Desetibojař Roman Šebrle se představil na Zlaté tretře v závodě na 110 metrů překážek.

Článek

"Několikacentimetrová rána vypadala zpočátku vážně. Nicméně bližší vyšetření ukázalo, že se oštěp naštěstí sklouzl mezi kůži a sval a nepřivodil žádné vážnější zranění či následky," informoval Šebrleho mediální zástupce David Trávníček.

Následné kontroly u lékařů ukázaly, že Šebrle může zůstat v Africe, a je pravděpodobné, že se v polovině týdne opět zapojí do tréninku. "Bude pokračovat v přípravě na halové mistrovství Evropy v Birminghamu," uvedl Trávníček.

Šebrle měl podle informací ČTK velké štěstí, že ho oštěp netrefil jinak. Nepoškodil prý totiž žádné vazy a kosti. Vícebojař se podrobil mnoha vyšetřením a nechal se slyšet, že chce pokračovat v přípravě a zúčastnit se HME v Birminghamu na začátku března, kde by měl obhajovat titul. Rozhodující budou až další dny, neboť Šebrle musí nyní zapomenout zejména na tréninky v posilovně a skoku o tyči.

Podle informací atletova manažera Alfonze Jucka musel vícebojař okamžitě zrušit svou plánovanou účast na mítinku v estonském Tallinnu, který se bude konat o prvním únorovém víkendu. Šebrle prý nyní zvažuje, že by si právě kvůli tomu nyní pobyt v Africe ještě prodloužil.

Incident připomněl událost ze září roku 2004, kdy na stadiónu v Liberci při semifinále mistrovství republiky družstev starších žáků při rozcvičování zasáhl jeden ze závodníků třináctiletého oštěpaře do hrudi. Chlapec tehdy nestačil zareagovat na varovný křik a letícímu oštěpu se nedokázal vyhnout. Zraněný atlet byl převezen do nemocnice a o tři dny později zemřel.

Reklama