Hlavní obsah

Orkán sebral oštěpařce Špotákové fotbal

PRAHA

V perném tréninkovém drilu a plnění školních povinností se oštěpařka Barbora Špotáková, vicemistryně Evropy, těšila v závěru minulého týdne na příjemné zpestření. V rámci přípravy vyrazila na Šumavu na soustředění se sýkořickými fotbalisty, jejichž dres obléká i její přítel Lukáš.

Foto: čtk

Česká oštěpařka Barbora Špotáková

Článek

Vrcholem měl být plánovaný start oštěpařky v sobotním přátelském utkání v Borové Ladě, jenže duel se kvůli orkánu a následnému vytrvalému dešti nekonal. "Měla jsem nachystané kopačky. Naštvalo mě, že se ten zápas nemohl hrát. Dost jsem se těšila," líčila mladá atletka.

Trenér jí zvláštní způsob přípravy nijak nerozmlouval. "V tom týdnu jsem byla od pondělí do středy ve škole. Od sedmi do sedmi. Všechno jsme probrali. Dobře ví, že bych si při fotbale dávala pozor," vykládala Špotáková.

Proto od čtvrtka do neděle polykala tréninkové dávky v šumavském Srní. Dvě fáze absolvovala se sýkořickými fotbalisty. "Ve volnějším cyklu takový obsah stačí, ale jinak by to bylo nedostatečné," vykládala oštěpařka, která tudíž několik tréninků absolvovala individuálně. "Dva tréninky na měkkém podkladu byly hodně kvalitní," pochvalovala si naběhané kilometry v lese.

Náladu jí nevzala chybějící elektřina, která prakticky na dva dny v horské chatě vyřadila z provozu topení a ohřívání teplé vody, ani vytrvalý déšť. "V takhle krátkém časovém intervalu to nebyl problém. Měla jsem medicimbaly a posilovací pytle, v nichž slouží voda jako závaží. Nebyl to ztracený víkend," ohlížela se za závěrem minulého týdne Špotáková.

Před sebou má další tréninkový cyklus v Nymburce. Plánuje i starty v rámci domácí halové sezóny. "Není to jen trénink, proto si půjdu zazávodit, abych ze sebe dostala adrenalin."

Reklama

Související témata: