Hlavní obsah

Halový návrat Formanové skončil v slzách

Michal OsobaPrávo

Bývalé mistryni světa v běhu na 800 metrů Ludmile Formanové nedávají zdravotní potíže pokoj ani po narození syna Petra. Její závodní návrat do haly po pěti letech skončil v sobotu ve Stromovce více než okruh před cílem půlky. S bolestivou grimasou, se slzami v očích.

Článek

"Horší než bolest bylo to zklamání, trénovala jsem teď dvakrát víc než vloni, někdy i dvoufázově, odcházela od malého a pak to celé může přijít vniveč," štvalo běžkyni, které nedovolil dokončit závod stehenní sval.

"Měla jsem s nohou problémy už na soustředění na Kanárských ostrovech, kde byl tvrdý podklad. Neměli jsme s sebou maséra, nevěděla jsem, co to udělá při závodě. Mohlo to vydržet, ale bohužel nevydrželo," litovala třiatřicetiletá atletka.

Její aktuální potíže podle ní zřejmě pocházejí od plotének, s nimiž měla problémy už v minulosti. "Ta bolest nebyla taková, jako když je sval natržený, spíš mi to vystřelovalo od zad. Ale ještě za sebou nemám žádné důkladnější vyšetření," líčila včera odpoledne. Svalové potíže vyžadují především klid. "Ale času je málo, halová sezóna není dlouhá, vždyť mistrovství republiky je už za tři týdny," uvědomovala si svěřenkyně trenérky Kratochvílové.

Po narození syna na podzim předloňského roku se ale i ze sportovních zklamání vzpamatovává rychleji. "Když přijdu domů, hned na to zapomenu," usmála se.

Výsledky Grand Prix Olymp ve Stromovce:
MUŽI
60 m: 1. Oriala (Nig.) 6,65, 60 m př.: 1. Turner (Brit.) 7,63, 2. P. Svoboda 7,66 (os. rekord, 4. v historických českých tabulkách), 3. Sajdok 7,93 (oba ČR), 200 m: 1. Vojtík (ČR) 21,14, dálka: 1. Starzak (Pol.) 771, 2. Lampart (ČR) 766, tyč: 1. Kolasa (Pol.) 555, 2. Janáček 545, 3. Ptáček (oba ČR) 545
ŽENY
60 m př.: 1. Martincová (ČR) 8,38, dálka: 1. Ščerbová (ČR) 636, tyč: 1. Kasprzaková (Pol.) 435, 2. Baďurová (ČR) 435.

Reklama