Hlavní obsah

Šebrle už na zranění nemyslí, před sebou má HME

Pavel NovotnýSport.cz

S úsměvem už vzpomíná na 'oštěpařský' incident v jihoafrickém Potchefstroomu desetibojař Roman Šebrle. Český atlet je znovu ve stoprocentním tréninku a zásah oštěpem připomíná jen malá jizva pod pravým ramenem. Jak ale sám po příletu do Prahy přiznal, v prvních chvílích mu do zpěvu příliš nebylo.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Roman Šebrle ukazuje stopy po zapíchnutém oštěpu

Článek

"Bylo to obrovské štěstí. Jinak se to asi říct nedá. Dnes už se tomu směju, ale v Potchefstroomu se mi ulevilo až večer, kdy bylo jasné, že nebudu mít žádné následky. Ne, panáčka jsem si nedal," odrážel se smíchem opálený Šebrle dotazy novinářů na letišti v Praze - Ruzyni.

Prapůvodem Šebrleho nehody byly potíže s lýtkem. "Měl jsem v hlavě, zda lýtko vydrží a nedával jsem úplně pozor, co se děje okolo. Po trávníku, kam se odhazovalo, jsem přešel několikrát. Dokonce jsem se díval, jak to Sunet jde a uvažoval jsem nad její technikou," připomněl svou kamarádku, jejíž načiní mu jen o chvíli později projelo pravou paží. Jihoafrická atletka přitom odhodila oštěp do vzdálenosti dobrých 55 metrů! A jak sám desetibojař již dříve přiznal, stačilo zasáhnout o dvacet centimetrů vedle a bylo hodně zle.

Záchranáři se vyznamenali

"Byla to souhra špatných náhod. Po dvou dnech ale bylo jasné, že všechno bude v pořádku a už jsme to neřešili. Se Sunet jsme o tom nebavili, její trenér z toho měl větší trauma než já," vykládal Šebrle.

Českého reprezentanta ihned po zásahu ošetřil na stadiónu lékař polské výpravy a v dobré péči byl i v nemocnici. Potrápili jej prý akorát záchranáři při převozu sanitkou. "Chtěli mi dát nějakou kapačku, ale netrefili třikrát žílu a radši toho nechali," líčil.

Celý incident jej v tréninku příliš neomezil, musel ale oželet tyčku, kterou se zašitou paží nemohl riskovat. A vynechal i tradiční sedmiboj v Tallinu. O to víc se těší na halový evropský šampionát, který na začátku března hostí Birmingham. "To je obrovská motivace. Na evropský rekord to nebude, ale soupeři v Tallinu taky moc nepředvedli, takže by to mohlo jít," věří v úspěch Šebrle.

Reklama