Hlavní obsah

Baďurová: S Pavlou jsme každá úplně jiná

Skvělou formu předvedly české skokanky o tyči Pavla Rybová a Kateřina Baďurová, které krátce po sobě vylepšily český rekord. Sotva se do tabulek zapsala Rybová, jen za dvě a půl hodiny ji rekord sebrala tréninková kolegyně Baďurová. Ta poskytla rozhovor deníku Právo.

Článek

Dvě a půl hodiny se mohla Pavla Rybová radovat z vylepšeného českého rekordu, než jste jí ho výkonem 465 cm sebrala. Kdy bude váš souboj o rekord pokračovat?

Mohl by mi ten rekord chvíli zůstat, ať si to taky trochu užiju. (úsměv)Potkáme se až na mistrovství republiky, Pavla teď jede na mítink do Birminghamu, já možná do Stockholmu.

Kam až se můžete vzájemně dotlačit?

Těžko říct. Určitě je ale hodně motivující, když jsme dvě na stejné úrovni. Je vidět na trénincích i závodech, že když se jedné daří víc, vytáhne i tu druhou. Myslím, že Pavla měla radost, když se dozvěděla, kolik jsem skočila.

Tyto výšky by měly stačit na velmi pěkné umístění na halovém mistrovství Evropy, kde navíc nebude startovat Isinbajevová. Myslíte na medaili z Birminghamu?

Ještě ne. Isinbajevová navíc sice říká, že tam nebude, ale klidně může přijet. Ten závod je jedinečný, ve výšce a tyčce nerozhoduje, kdo má kolik zapsáno, ale ten konkrétní závod. Může být medaile za 450, i když holky mají naskákáno 480...

Se svou tréninkovou kolegyní Rybovou působíte hodně rozdílně, ona je spíš cholerik, vy flegmatik.

Já jsem podle testů sangvinik.

V čem se ještě lišíte?

Snad ve všem, vážně. Už jen v tom, že Pavla je hodně silový typ, já spíše rychlostní.

Tak jinak, máte vůbec něco společného?

To se těžko hledá. Snad akorát trenéra. (úsměv)

A také zdravotní potíže, kterými jste obě prošly...

Pavla měla hlavně problémy s achilovkami, u mě se toho sešlo víc.

Dokážete vůbec vyjmenovat, čím vším jste si - pokud jde o zranění - prošla?

Zrovna nedávno jsem nad tím přemýšlela. Vším možným. Od achilovek přes zlomený kotník, urvané vazy, zánět střev... Fakt snad vším.

Může být to, že se tak lišíte, pro tréninkovou skupinu dobře? Když máte každá jiné zájmy a po tréninku jdete každá svou cestou, nelezete si na nervy...

Já myslím, že si lezeme občas na nervy se všemi, i s klukama. Když jsme dlouho zavření na soustředění v pěti šesti lidech, tak to jinak nejde.

Také se lišíte v tom, že Pavla se vdala. Vy svatbu s přítelem Tomášem Janků nechystáte?

Zatím to nemám v plánu.

Rybová před sezónou trochu upravila trénink s koučem Paterou. Vy také?

Ona musela, protože po svatbě jezdí za manželem do Kostelce. Je dva dny v Praze, zbytek týdne u něj, takže musela změnit režim. Já jsem pořád v Praze.

Ještě stíháte studia? Na jaře jste udělala bakalářské zkoušky z ekonomie.

Ano, pokračuji na magistru.

Reklama

Související témata: