Hlavní obsah

EAA pozvala na HME vícebojaře Karase a Ščerbovou

PRAHA

Na halovém mistrovství Evropy atletů v Birminghamu by mohli startovat tři čeští vícebojaři. Vedle Romana Šebrleho, který bude titul obhajovat, pozvala Evropská atletická asociace (EAA) i Josefa Karase a Denisu Ščerbovou. V úterý o tom informoval český svaz. Ščerbová však váhá nad startem v pětiboji, či v dálce, ve které již splnila nominační limit.

Foto: www.atletika.cz

Denisa Ščerbová

Článek

Karas svůj zájem o start na březnovém šampionátu potvrdil, trenér Ščerbové Aleš Duda musí své rozhodnutí ohledně zvolené disciplíny oznámit Českému atletickému svazu do čtvrtka 22. února. "Hodně záleží na dnešních výkonech," řekl pro server atletika.cz s odkazem na večerní halový mítink ve Stockholmu. V něm nastoupí Ščerbová ve třech disciplínách, mimo jiné ve výšce. "Když se jí výška povede, nejspíše dáme přednost na HME víceboji před dálkou," dodal.

Ščerbová nemůže v Birminghamu absolvovat pětiboj i dálku kvůli kolizi v časovém pořadu, ve stejnou chvíli totiž bude probíhat kvalifikace dálkařek a výška pětibojařek.

Karas podle svého kouče Ludvíka Svobody o start na HME mezi sedmibojaři stojí. "Dneska běhal v hale, včera venku. Děláme abecedu tréninku, Josef chodí do posilovny, dvakrát denně trénuje. Zatím jsme vzhledem k jeho zraněné noze šetřili odrazy, ale ještě je čas a myslím, že vše bude v pořádku," dodal.

Mistrovství Evropy se uskuteční od 2. do 4. března.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články