Hlavní obsah

Maslák poznává novou bolest

Praha

Je na startu sezony, jakou ještě nepoznal. Halovými tituly ověnčený čtvrtkař Pavel Maslák totiž nemá v plánu žádný vrchol. Už vloni po nepříliš vydařeném evropském šampionátu v Berlíně naznačoval, že si potřebuje psychicky odpočinout a předolympijská sezona se světovým šampionátem až na přelomu září a října je pro to ideální.

Foto: ČAS - Eduard Erben

Sprinter Pavel Masák při odletu na Světové štafety do Jokohamy.

Článek

„Jsme s trenérem domluveni, že na šampionát v Dauhá nepojedu,“ potvrdil svěřenec Dalibora Kupky před odletem na Světové štafety do japonské Jokohamy, kde měl být příští víkend tahounem čtvrtkařského kvarteta.

Jinak má ale Maslák v plánu se věnovat v sezoně hlavně dvoustovce, tedy trati, na níž zářil v mládežnických letech, než dostala přednost dvojnásobná distance. „V tréninku se věnujeme víc startům, rychlosti a odrazům na úkor dlouhých temp,“ popisoval změnu v přípravě 28letý sprinter, který se v létě stane otcem dcery.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Už se blížíme k začátku ❤️👨‍👩‍👧😍

Příspěvek sdílený Pavel Maslak (@pavelmaslak),Dub 22, 2019 v 8:15 PDT

„Určitě se na tu sezonu víc těším. Tréninky jsou jiné a úplně jinak bolí, jak na to nejsem zvyklý. Takže jsem zničený, všechno mě bolí, ale psychicky je to úplně v pohodě,“ pochvaluje si Maslák, jemuž by letošní volnější sezona měla pomoct i pro příští rok.

„Doufám, že z letošního tréninku budu těžit. Měl bych být rychlejší, až zase budu trénovat na čtvrtku,“ věří český rekordman na 200 i 400 metrů.

Zlato by asi nezískal

V zimě ho vydatně přibrzdila nemoc, kvůli níž nemohl v Glasgow útočit na čtvrté halové evropské zlato v řadě. „Nora Warholma bych tam určitě neporazil, takovou formu jsem neměl. Ale myslím, že medaili bych urval a třeba bychom se oba vytáhli k ještě lepším časům,“ zalitoval vleklé virózy.

„Táhla se docela dlouho. Už jsem se cítil dobře, ale přes den jsem měl pořád zvýšené teploty,“ vzpomíná Maslák, jenž tak nebyl zcela fit ještě po své březnové svatbě.

Reklama

Související témata: