Hlavní obsah

Sprinter Vojtík talismany neměnil

Michal Osoba (Birmingham)Právo

Už několikrát proklínal Jiří Vojtík jedinou setinu, o niž mu utekla účast na některém šampionátu, postup do dalšího kola na vrcholné soutěži nebo český rekord. Přesto blonďatý sprinter nepodléhá beznaději. Ani talismany nevyměnil. „Jsou pořád stejné, mám je celkově pro štěstí, ne kvůli setinám,“ usmíval se atlet pražského Olympu.

Foto: archiv

Sprinter Jiří Vojtík

Článek

Smůlu měl i hned po příjezdu do birminghamského hotelu - okamžitě ho oslovila dopingová komisařka. „Ještě jsem nebyl ani ubytovaný a už jsem šel na krev,“ popisoval Vojtík. „Ale naštěstí to šlo rychle, teď už tam je fronta,“ vykládal ve čtvrtek odpoledne.

Jeho výkon z Vídně je stále šestým v Evropě. U sprintera, který se čtvrtce věnuje především proto, že dvoustovka už v programu halových akcí není, nečekané. „Ve Vídni jsem jako doma, mám tam tetu a běhá se mi tam dobře,“ vysvětloval.

Nedostatek praxe z halové čtvrtky může být znát především při seběhu do vnitřních drah. „Tam to je tvrdý boj. Chtěl jsem si to vyzkoušet ve Stockholmu, ale tam mě dali do B-běhu, takže to účel nesplnilo,“ líčil. „Mojí výhodou je, že jako sprinter můžu první dvoustovku napálit, a tak se tomu souboji vyhnout,“ připravil si plán pro dnešní závody. „Do semifinále bych měl projít, tam už to bude boj,“ předsevzal si Vojtík.

Reklama