Hlavní obsah

Dálkařka Ščerbová prý v kvalifikaci prožila "čekání na smrt"

Doslova čekání na smrt prý prožívala v páteční kvalifikaci na halovém mistrovství Evropy v Birminghamu česká dálkařka Denisa Ščerbová. Juniorská mistryně světa i Evropy skočila prvním pokusem 653 centimetrů a už se nezlepšila, nakonec do finálové osmičky prošla ze sedmého místa.

Foto: www.atletika.cz

Denisa Ščerbová

Článek

"To bylo hrozné, jako čekání na smrt," řekla dvacetiletá talentovaná atletka novinářům. "Po tom prvním skoku už jsem se jen modlila, nevěděla jsem, co mám dělat. Počítala jsem, kdo ještě skáče, jestli to bude stačit. Nakonec jsem si strašně oddychla," líčila dálkařka, která na vrcholné soutěži mezi seniory bude ve finále poprvé.

Podobně se prý ještě nikdy nenervovala. "Bylo to něco hrozného," uvedla. Upozornila, že před dvěma lety stačilo na postup 641 centimetrů. "Dneska holky skákaly daleko a hodně vyrovnaně," glosovala skutečnost, že kolem osmého postupového místa se tísnilo ve dvou centimetrech pět dálkařek. Stačilo by, aby skočila o dva centimetry méně a nepostoupila.

Sobotní finále prý bude zcela jiný závod. "Kvalifikace jsou vždy nejtěžší, finále je v pohodě, všechny budeme mít šest pokusů," prohlásila s úlevou Ščerbová. Bude se prý skákat jinak, bude zřejmě znát i únava. "Dneska jsem hodně riskovala, zítra si s tím budu moci víc hrát. Doufám, že to bude jinačí výkon, uvedla.

V Birminghamu mohla nastoupit i do pětiboje, ale vinou svalového zranění stehna dala přednost dálce. "Nemám moc natrénováno, takže uvidím, jak na tom zítra budu po fyzické stránce a co noha," dodala.

Reklama

Související témata: