Hlavní obsah

Ščerbová si šla pro medaili v bronzové čelence

Když dálkařka Denisa Ščerbová plánovala oslavy bronzové medaile z halového mistrovství Evropy, chtěla jít v Birminghamu do klubu na proslulé Broad Street, obdobě ostravské Stodolní ulice. Musíš mít ale jiné boty, v teniskách tě tam nepustí, dozvěděla se britské pravidlo.

Článek

"Tak si asi nějaké budu muset koupit, nebo zůstanu na hotelu," přemítala. Tyčkař Adam Ptáček jí však vytrhl trn z paty. "Znal tam jednoho vyhazovače, takže nás tam pustili," prozradila v neděli juniorská mistryně světa i Evropy novinářům, ještě než si došla pro první velkou medaili v životě.

Na slavnostní vyhlášení vyrazila v bronzové čelence. "Mám doma ještě stříbrnou, tak jsem si říkala: Že sis nevzala tu!" usmívala se Ščerbová.

Po sobotním úspěchu hned volala příteli Jaroslavu Bábovi, byl prý nadšený. "Užij si to, oslav to i za mě," řekl jí výškař. Oslava s kamarády prý byla decentní. Doma se vítkovická atletka za zábavou do Stodolní ulice příliš nedostane. "Pořád jezdíme po světě. A každé město má svoji 'pařící' ulici," usmívala se dálkařka a vícebojařka.

Reklama