Hlavní obsah

Fišer přes dvě medaile a čtvrtá místa všechno nechválil

BIRMINGHAM

Z nespokojenosti je prý pokrok lidstva, proto šéftrenér reprezentace Václav Fišer české vystoupení na halovém mistrovství Evropy v Birminghamu neopěvoval. Ale ani nekritizoval, naplnila se prý jeho prognóza o dvou medailích a dalších dobrých umístěních nepočetné, ale kvalitní výpravy českých atletů.

Článek

"Nejsem úplně spokojen. To bych byl, kdyby byli všichni ve finále, také medailí mohlo být víc," prohlásil v rozhovoru s ČTK Fišer. "Jsem rád, že se prognóza naplnila, i když ne všem se to podařilo," řekl.

Na další cenné kovy česká výprava měla podle jeho slov zaděláno, Fišer měl zejména na mysli čtvrtá místa zraněného výškaře Tomáš Janků a tyčkařky Pavly Rybové. Vyzdvihl stálici Romana Šebrleho, staronového šampióna v sedmiboji, a talentovanou bronzovou dálkařku Denisu Ščerbovou.

Roman uhájil pověst jedničky

"Roman v těžkém závodu uhájil pověst jedničky, ale neměl to jednoduché. Nejúžasnější je Denisa, je to její první velká medaile. A ta vždycky má zvláštní vůni. To je naprosto skvělé," uvedl Fišer.

"Jsem přesvědčen, že kdyby se Tomáš nezranil, měl medaili," jmenoval výškaře, který si natrhl stehenní sval. "Kdyby nebyla kvalifikace, tak byl určitě na bedně. Dva závody za sebou nezvládl," pravil. Potěšila ho čtvrtým místem zkušená Rybová.

Fišer litoval výkonů výškaře Svatoslava Tona a další tyčkařky Kateřiny Baďurové, čerstvé české rekordmanky. Ti spolu s výškařkou Romanou Dubnovou nepostoupili do finále. "Bohužel. Přitom to byly dva velký kalibry, hodně jsem jim věřil. Ale takový je život," řekl trenér.

Reklama