Hlavní obsah

Jágr neví, co bude, ale humor neztrácí

PROSTĚJOV

Hokejista Jaromír Jágr prožívá krušné léto. Bezmocně sleduje, jak se ho Washington Capitals snaží zbavit a musí stále odpovídat na stejné otázky, v jaké fázi je jeho odchod do klubu New York Rangers. Snaží se tak občas nasadit masku zadumaného mladého muže, jenže to mu obvykle dlouho nevydrží. Jágr srší humorem i v těžkých chvílích.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr

Článek

Nedá se říci, že by jej situace netrápila, protože nejistota je vždycky skličující. "Kdyby platilo rčení 'Co tě nezabije, to tě posílí', tak jsem po tomhle roce určitě nejsilnější chlap na světě," konstatoval s pokrčením ramen o víkendu při účasti na tenisové exhibici v Prostějově, kde měl týdenní kondiční soustředění Jágr team.

Hokejista, který propůjčil projektu, sdružujícímu hráče ze zámoří, své jméno, ale přiznal, že sám toho moc nenatrénoval. "Přijel jsme až v úterý a měl hromadu povinností. Kluci si ovšem kemp pochvalovali," poděkoval pořadatelům a přidal svůj nejsilnější zážitek: "V pátek jsem navštívil Velehrad, kde se slavil svátek Cyrila a Metoděje. Setkal jsem se tam s mladými vozíčkáři z pěti zemí a viděl jsem, že je to moc potěšilo. Bylo to super."

ZMATKY KOLEM JÁGRAStále není jasno

Má čisté svědomí

Fanoušky hokeje však hlavně zajímá, kde jeden z nejlepších hráčů planety bude působit v nadcházejícím roce. "Spousta lidí mi už gratulovala k přestupu do New Yorku, jenže to asi není tak žhavé. Mám nějaké zprávy, že Rangers čekají na nabídku Washingtonu, pak se uvidí. Doufal jsem, že do konce června bude jasno, ale bohužel," řekl Jágr.

Dobře ví, že Rangers teď mají dost času. Řada klubů uvolňuje nejdražší hvězdy, protože ekonomická situace není růžová. "Jeden klub nabízel devítimiliónového hráče do New Yorku s tím, že bude ještě Rangers přispívat ročně třemi milióny. V zámoří se teď dějí i věci, nad kterými zůstává rozum stát," potvrdil stále ještě hráč Capitals.

Na druhou stranu rodáka z Hnidous u Kladna nemusí tížit svědomí. "Mé je čisté, protože jsem při příchodu do Washingtonu o peníze nelicitoval. Prostě mi je nabídli a já přijal. Klub musí zvážit, jestli bylo dobrou investicí nabídnout mi jedenáct miliónů dolarů ročně, a hledat, kde je chyba," klopil oči k zemi nejobdivovanější hokejista české historie.

Návratu se nebojí

Jágr kalkuluje i s myšlenkou, že se do klubu vrátí a bude pokračovat v americké metropoli. "Nebyl bych první ani poslední. Psalo se o odchodech řady hokejistů a ti pak zůstali ve svém klubu dál. Jsem na to připraven, i když vím, že Washington není v dobré situaci. Majitel Leonsis mi po posledním utkání se slzami v očích říkal, že ať se nezlobím, ale že už na mě nemá peníze. Na druhou stranu dělá vše pro to, aby je sehnal," prohlásil Jágr.

Nebojí se negativních reakcí fanoušků, pokud by ve Washingtonu zůstal, strach ale nemá ani z případného trejdu. "S tím musí člověk počítat, když bere takové peníze," uznal hráč. Tušil, že teď by měl v týmu Capitals možná lehčí úlohu: "Už by se toho ode mě tak moc nečekalo a ani já bych za každý neúspěch nevinil sebe. Třeba by to bylo lepší."

Neděsí jej ani fakt, že Rangers jsou i přes drahé nákupy jedním z nejslabších týmů NHL. "Je to o tom, jak se tým dá dohromady. Šestkrát v řadě se nedostali do play-off, tak snad letos už budou věřit kolektivnějšímu pojetí," mínil Jágr, který vyloučil snad jen návrat do Pittsburghu, kde sklízel největší úspěchy. "Klub šetří, má prý rozpočet sedmnáct miliónů. Kdyby mě koupili, tak zbytek týmu by vytvořili asi kluci z Prostějova," usmál se Jágr.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články