Hlavní obsah

Šok! Atletická hvězda údajně zatčena za pašování drog

Nizozemská atletka Madiea Ghafoorová je údajně v Německu ve vězení kvůli pašování narkotik. Podle Sport1de se pokusila přepravit přes hranice 50 kilogramů drog v celkové hodnotě zhruba dva miliony eur. Elitní čtvrtkařka, která startovala i na olympijských hrách v roce 2016 v Rio de Janeiru, měla v plánu zúčastnit se letošního mistrovství světa v Dauhá.

Foto: Profimedia.cz

Madiea Ghafoorová předává na světovém šampionátu v Londýně štafetový kolík nizozemské sprinterské hvězdě Dafne Schippersové.

Článek

K zadržení šestadvacetileté běžkyně mělo dojít už 18. června, první detaily případu ale byly zveřejněny až nyní. Ghafoorová naposledy startovala na Diamantové lize v Rabatu (16. června, obsadila na čtvrtce poslední osmé místo), od té doby jako by se po ní slehla země.

Až rodina atletky prý informovala Nizozemský atletický svaz, že Ghafoorová se nebude moci v nejbližší době „z osobních důvodů" zúčastnit závodů. Organizace sice informaci nepotvrdila s odvoláním na nutnost respektovat soukromí sportovců, nicméně státní zástupce v německém Kleve novinářům potvrdil, že policie zadržela 26letou sportovkyni z Nizozemska jménem Madiea G. Média tak spekulují, že se jedná právě o Ghafoorovou.

Zadržena byla údajně poblíž města Emmerich am Rhein na cestě do Düsseldorfu při standardní kontrole. Na dotaz, zda veze cennosti či hotovost vyšší než 10 000 eur, odpověděla záporně, celníci však objevili v kufru jejího vozu krabice a sáčky s tabletami metamfetaminu a extáze o celkové hmotnosti půl metráku.

Ghafoorová vyhrála bronz na juniorském ME v roce 2011, představila se i na MS v Moskvě. V roce 2014 mohla na evropském šampionátu v Curychu získat titul na 4x100 metrů, ve finále však nepředala štafetový kolík na druhém úseku běžící Dafne Schippersové. Pokud se obvinění potvrdí, přijde atletka s pákistánskými předky podle technického ředitele nizozemského svazu Adora Roskama o výhody olympijského programu a následný trest může i ukončit její sportovní kariéru.

Reklama