Hlavní obsah

Ščerbová touží po limitu i osobáku

Igor BruzlSport.czPrávo

Když dostala pozvánku na slavný vícebojařský mítink do Götzisu, byla trochu zaskočená. Denisa Ščerbová je totiž stále spíše dálkařkou, přesto ji sedmiboj ohromně baví. I proto odjela do Rakouska se smělými plány. „Mým snem je překonání osobního rekordu a útok na limit pro světový šampionát v Ósace,“ řekla sympatická rodačka z Karviné.

Článek

Limit pro MS činí 5900 bodů, její osobní maximum z loňského roku je přitom o 72 bodů horší. „Ráda bych však měla jistotu, že do Ósaky pojedu. Alespoň bych měla víc klidu na limit pro dálkařský závod,“ vykládala bronzová medailistka z březnového halového ME v Birminghamu.

Dálka je pro ni prioritou. „Potřebuji skočit šest metrů šedesát. Cítila jsem formu, ale pak jsem si v Olomouci natáhla sval, takže jsem spíše odpočívala,“ řekla dvacetiletá Ščerbová, která však ani vzhledem ke zranění nepovažuje start v Götzisu za rizikový: „Jede se mnou masér Petr Křížek. A kdybych jen maličko pocítila, že mám problémy, tak závod nedokončím. Riskovat nebudu.“

Trenér Duda o Ščerbové pobaveně prohlašuje, že víceboj je jediným způsobem, jak ji udržet při tréninku. „Hodně jsme se zaměřili na vrhy, osobák v oštěpu jsem si zlepšila o pět metrů. Teď to už nevypadá, jako bych házela párátkem,“ smála se svému stylu přítelkyně skokana do výšky Jaroslava Báby.

Dálka dostala prioritu

V letošní sezóně přesto dostala jednoznačně prioritu dálka. „Myslela jsem, že půjdu víceboj častěji, ale trenér rozhodl, že dálka má přednost. Zatím to vypadá, že Götzis bude mým jediným sedmibojem roku. Mám šanci, že bych se po bronzu z evropského šampionátu v hale mohla dostat v dálce na zajímavé mítinky, takže je to rozhodně logická volba,“ vysvětlovala Ščerbová.

Prakticky vyloučila, že i kdyby splnila limit ve víceboji i v dálce, tak by disciplíny kombinovala. „Už bych určitě neopakovala chybu z loňského mistrovství Evropy v Göteborgu, kde jsem se při víceboji zranila a nemohla jsem nastoupit do dálky. Asi bych v Ósace sedmiboj vypustila,“ dodala rozhodně.

Reklama

Související témata: