Hlavní obsah

Změlík bude pomáhat naději českého sedmiboje

PRAHA

Naděje českého sportu sdružené v projektu McDonald’s Olympic Hopefuls se rozrostly o dalšího člena. Cyklistku Terezu Huříkovou, běžkyni na lyžích Elišku Hájkovou, rychlostního kanoistu Lukáše Korandu a sjezdaře Adama Ziku doplnila sedmnáctiletá vícebojařka Kateřina Cachová, na jejíž vývoj bude v duchu projektu dohlížet jako patron majitel zlaté olympijské medaile z Barcelony 1992 Robert Změlík.

Článek

„Pro Kateřinu to znamená obrovský přínos, o němž jsem třeba já mohl jenom snít. Rád jí předám zkušenosti, které jsem během své kariéry nasbíral,“ uvedl při středečním setkání s novináři Změlík, jenž se těší také na spolupráci s trenérem mladé atletky Michalem Buzkem. „S Michalem nás pojí dávné přátelství, v minulosti jsme spolu trénovali, a dokonce bydleli v jednom bytě,“ zavzpomínal s úsměvem na počátky své kariéry osmatřicetiletý Změlík.

Cachovou vybralo vedení projektu do týmu na základě doporučení atletického svazu, Českého svazu tělesné výchovy a Českého olympijského výboru. „Jsem šťastná, že jsem byla vybrána do týmu, ve kterém jsou ti nejlepší junioři,“ prohlásila s roztomilými rozpaky nadějná atletka, mezi jejíž nejsilnější disciplíny patří výška a dálka. „Zato mi moc nejdou vrhy, kouli s oštěpem moc v lásce nemám,“ dodala studentka sportovního gymnázia ve Vítkovicích, kde má možnost se potkávat např. s Denisou Ščerbovou.

Závodnice SSK Vítkovice je držitelkou několika mládežnických českých rekordů, loni ochutnala atmosféru juniorského mistrovství světa v Pekingu, kde skončila patnáctá a ve své věkové kategorii byla nejlepší na světě. Letos proto bude patřit mezi medailové naděje na MS do 17 let, které se koná v Ostravě. "Na to se moc těším, doufám, že mě přijdou podpořit kamarádi a spolužáci," doplnila.

Reklama

Související témata: