Hlavní obsah

Oštěpařka Špotáková: Bylo znát, že jsem házela opatrně

I přes únavu z dlouhé cesty z Ameriky opět nedala Barbora Špotáková svým soupeřkám v oštěpařském sektoru šanci. Při atletickém Memoriálu Josefa Odložila na pražské Julisce vyhrála výkonem 62,93 m, plánovaný atak českého rekordu jí ale nevyšel. Druhá žena letošních světových tabulek se zlepšovala postupně, čtvrtý pokus se rozhodla vynechat.

Foto: čtk

Česká oštěpařka Barbora Špotáková

Článek

Uspokojil vás výkon z Memoriálu Josefa Odložila?

Bylo znát, že jsem házela opatrně, protože jsem se dost bála po té dlouhé cestě z Ameriky. Necítím se úplně dobře, navíc mě pobolíval loket, tak jsem se trochu šetřila. Moc mi to nešlo, ale těší mě, že při závodě mě ruka nebolela. To je pro mě teď hlavní, protože se blíží Evropský pohár. Ten je hodně důležitý.

Kdy jste se přestala šetřit?

Od třetího pokusu. Předtím jsem musela zkusit, co to udělá, protože při rozcvičování mě loket opravdu bolel. Není radno si s tím zahrávat. Jak to člověk jednou načne, může mít dlouho problémy.

Byla jste z cesty ze zámoří unavená?

Asi trochu ano. Musí se podepsat, že jsem byla skoro 24 hodin na cestě.

Co jste od úterního návratu stihla?

Vyspala jsem se a pak se věnovala příteli. Ráno před závodem jsem byla na stadiónu se rozcvičit, protože mě trochu nevycházel rozběh. Pak jsem si zase trochu zdřímla. Cítila jsem, že potřebuju odpočívat.

Takže jste už před závodem tušila, že tentokrát to na český rekord nebude?

To zase ne. Já si věřila, že hodím daleko, ale hodně jsem se bála. Možná až zbytečně moc. Zkoušela jsem to podobně jako v Americe, kde jsem hodila přes 65 metrů. Teď mám čas do Evropského poháru se věnovat technice a hlavně rozběhu, protože s ním mám trochu problémy. Ale jakmile se to vyladí, bude to zase dobré.

Reklama

Související témata: