Hlavní obsah

Český překážkář si z Kataru veze super zážitek

Michal Osoba (Dauhá)Sport.cz

Celkově osmnáctým místem zapsal zatím nejlepší český výsledek v Dauhá. Při premiéře na mistrovství světa více než slušný počin. Vít Müller v semifinále čtvrtky překážek stlačil svůj čas o tři setiny pod 50 sekund a užil si závod po boku es Abderrahmana Samby z Kataru či Američana Raie Benjamina.

Foto: Ivana Roháčková

Vít Müller spolu s Japoncem Takatošim Abem a Mexičanem Fernandem Vegou v semifinále mistrovství světa v Dauhá.

Článek

Po rozběhu jste si spílal, že jste udělal několik chyb. Teď jste viditelněji zaváhal jen na třetí překážce. Takže spokojenější?

Spokojený určitě jsem. Ale na čtvrtce překážek se počítá každá chyba, stojí vás síly i desetiny. Mně se bohužel stala na třetí překážce, takže mě to pár míst stálo.

Co jste tam udělal špatně?

Moc nevím, myslím, že jsem byl moc daleko a tu překážku nedolítl. Ale o to víc jsem pak zabral ve druhé polovině, chybama se člověk učí.

Foto: Dukla ASC, ČTK

Český překážkář Vít Müller na MS v Dauhá.

Byl jste před semifinále klidnější, že už jste si postupem z rozběhu splnil cíl na šampionátu?

Když běžíte po boku takový es jako Samba nebo Rai Benjamin, tak tam nervozita taky je.

Je to zážitek postavit se na start vedle takových hvězd?

Super zážitek. Já je obdivuju, jsou to kluci podobně staří jako já a běhají na hraně světového rekordu. Pro mě je obrovská čest běžet po jejich boku.

Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Vít Müller se na dráze v Dauhá sešel i se skvělým Raiem Benjaminem z USA.

Dá se od nich něco okoukat?

Většinou se na rozcvičení dívám, co dělají, abych od nich třeba něco odkoukal. Ale jak říká trenér, nezávodíme se soupeři, ale sami se sebou.

Pořád platí, že pro vás je hlavním favoritem Nor Karsten Warholm? Finále čtvrtky překážek bude v pondělí jedním z vrcholů šampionátu.

Určitě věřím Warholmovi. Je to vrchol šampionátu, i když trochu škoda, že tam jsou jen ti tři, pak sekunda a zbytek světa. Bude to zážitek.

Foto: Dukla/Ivana Roháčková, ČTK

Český atlet Vít Müller v rozběhu na 400 metrů překážek.

Věříte, že vás povedený světový šampionát nakopne i směrem k olympijské sezoně?

Určitě se o to pokusím. Budeme se s trenérem připravovat hlavně na mistrovství Evropy v Paříži, i olympiáda je na dosah. Ale ještě budeme muset trochu zapracovat.

Reklama

Související témata: